Σε χαμηλό δύο εβδομάδων έναντι του δολαρίου το ρούβλι

Σε χαμηλό άνω των δύο εβδομάδων υποχώρησε το ρούβλι, ξεπερνώντας το 61 έναντι του δολαρίου την Παρασκευή, επεκτείνοντας τις εβδομαδιαίες απώλειες, καθώς υποχώρησαν οι φόβοι ότι οι νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας θα μπορούσαν να σταματήσουν τις συναλλαγές συναλλάγματος στη Μόσχα.

Οι κίνδυνοι κυρώσεων έχουν ταλανίσει τις ρωσικές αγορές τις τελευταίες εβδομάδες από τότε που ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν προχώρησε στην προσάρτηση τεσσάρων περιοχών της Ουκρανίας μετά τη διεξαγωγή από τη Μόσχα των λεγόμενων δημοψηφισμάτων – ψηφοφοριών που καταγγέλθηκαν από το Κίεβο και τις δυτικές κυβερνήσεις ως παράνομες και καταναγκαστικές.

Το ρούβλι σημείωνε πτώση 0,8% πιο αδύναμο έναντι του δολαρίου στα 61,39, διολισθαίνοντας στο πιο αδύναμο σημείο του από τις 21 Σεπτεμβρίου.

Διαπραγματευόταν στα 59,24 έναντι του ευρώ (πτώση 0,2%) και υποχώρησε 0,8% έναντι του γουάν στα 8,62.

Αφού εκτινάχθηκε σε υψηλό σχεδόν οκτώ ετών έναντι του ευρώ πριν από μία εβδομάδα, το ρούβλι εξασθένησε τις τελευταίες συνεδριάσεις, καθώς οι ανησυχίες ότι οι νέες κυρώσεις θα προσπαθούσαν να παραλύσουν τις συναλλαγές σε δολάρια και ευρώ στο Χρηματιστήριο της Μόσχας αποδείχθηκαν αβάσιμες.

Το όγδοο πακέτο κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης είχε ως στόχο προϊόντα χάλυβα και τεχνολογίας, καθώς και ανώτατο όριο τιμών πετρελαίου για ορισμένες παραδόσεις ρωσικού αργού.

Το brent, παγκόσμιος δείκτης αναφοράς για το κύριο εξαγωγικό προϊόν της Ρωσίας, σημείωνε άνοδο 0,4% στα 94,8 δολάρια το βαρέλι.

Οι ρωσικοί χρηματιστηριακοί δείκτες σημείωναν πτώση. Ο δείκτης RTS σε δολάριο σημείωνε πτώση 2% στις 1.023,6 μονάδες, φθάνοντας στο πιο αδύναμο σημείο του από τις 26 Σεπτεμβρίου. Ο ρωσικός δείκτης MOEX με βάση το ρούβλι κινούταν κατά 1,3% χαμηλότερα στις 1.994,6 μονάδες.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα