

Σημαντική διπλωματική κινητικότητα αναπτύσσει αυτή την εβδομάδα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Χάγη την Τρίτη 24 Ιουνίου 2025, με βασικό σταθμό τη συμμετοχή του στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ.
Ο πρωθυπουργός λαμβάνει μέρος σε μια κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής, σε μια περίοδο κατά την οποία οι γεωπολιτικές εντάσεις, οι εξελίξεις στην Ουκρανία και οι προκλήσεις ασφαλείας στη ΝΑ Ευρώπη βρίσκονται σε πρώτο πλάνο. Η συμμετοχή της Ελλάδας στη Σύνοδο υπογραμμίζει τη σταθερή προσήλωσή της στις συμμαχικές υποχρεώσεις και την ενίσχυση της ευρωατλαντικής σταθερότητας.
Η παρουσία του κ. Μητσοτάκη στη Χάγη επιβεβαιώνει τη στρατηγική θέση της Ελλάδας εντός του ΝΑΤΟ και αναμένεται να δώσει την ευκαιρία για καίριες παρεμβάσεις σε ζητήματα που άπτονται της νοτιοανατολικής πτέρυγας της Συμμαχίας, της ασφάλειας στη Μεσόγειο και της αντιμετώπισης των νέων μορφών υβριδικών απειλών.
Το βράδυ της Τρίτης, ο πρωθυπουργός θα παρακαθήσει σε επίσημο δείπνο που παραθέτει το βασιλικό ζεύγος της Ολλανδίας προς τιμήν των ηγετών που συμμετέχουν στη Σύνοδο. Τέτοιου είδους εκδηλώσεις παρέχουν τη δυνατότητα για ανεπίσημες συνομιλίες και διμερείς επαφές, που συχνά έχουν ιδιαίτερη σημασία για την ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ.
Συμμετοχή στη Σύνοδο Κορυφής για την Υγεία και την Ευημερία
Η διπλωματική ατζέντα του πρωθυπουργού δεν περιορίζεται στη Χάγη. Την Τετάρτη 25 Ιουνίου, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου του ΝΑΤΟ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί στις Βρυξέλλες. Εκεί θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής «Global Summit: Health & Prosperity through Immunisation» (Παγκόσμια Σύνοδος για την Υγεία και την Ευημερία μέσω των Εμβολιασμών).
Η Σύνοδος αυτή, που συνδιοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τον διεθνή οργανισμό Gavi και το Ίδρυμα Gates, αποτελεί μια κορυφαία παγκόσμια πρωτοβουλία που εστιάζει στη σημασία των εμβολιασμών για τη δημόσια υγεία και την οικονομική ευημερία. Η συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτή τη διαδικασία καταδεικνύει το ενδιαφέρον της για τις διεθνείς προσπάθειες ενίσχυσης των συστημάτων υγείας, ειδικά σε μια περίοδο που η πανδημική εμπειρία εξακολουθεί να επηρεάζει τις παγκόσμιες προτεραιότητες.
Η συμμετοχή του πρωθυπουργού στη Σύνοδο αναμένεται να ενισχύσει το διεθνές προφίλ της χώρας στον τομέα της υγείας και να επιβεβαιώσει τη στήριξη της Ελλάδας στις παγκόσμιες δράσεις που προωθούν την πρόληψη, την ισότιμη πρόσβαση στα εμβόλια και την ανθεκτικότητα των εθνικών συστημάτων υγείας.
Σχετικά Νέα
Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη για το καλώδιο – Θα επαναληφθεί εντός των επόμενων ημερών
Ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη υπό την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας-Κύπρου,.
Γερμανία: Κινέζικο πλοίο στόχευσε με λέιζερ αεροσκάφος μας
Η Γερμανία κάλεσε τον Κινέζο πρέσβη στο υπουργείο Εξωτερικών σήμερα, αφότου ανακοίνωσε ότι ο.
Έκτακτο Δελτίο ΕΜΥ: Στο «κόκκινο» οι θερμοκρασίες έως και αύριο Τετάρτη
Πολύ υψηλές θερμοκρασίες προβλέπονται στην ανατολική κυρίως χώρα έως και αύριο Τετάρτη (09-07-25), ενώ.
Βουλή: Ολοκληρώθηκε η περισυλλογή του ύποπτου φακέλου – Τι δείχνουν οι πρώτες έρευνες
Ολοκληρώθηκε, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η επιχείρηση περισυλλογής φακέλου από τον εξωτερικό χώρο της Βουλής. Οι.