

Ούτε ένα ημίωρο δεν κράτησε η επίδραση των… αναβαθμίσεων στο χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο διολισθαίνει αυτήν την ώρα σε αρνητικά εδάφη, ενώ στα πρώτα λεπτά βρέθηκε έως το +0,78%. Ο γενικός δείκτης χάνει 0,08% στις 1.226,79 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 7 εκατ. ευρώ.
Ούτε ο καταιγισμός των αναβαθμίσεων των Moody’s και Fitch, ούτε οι συστάσεις για τις υπερβολές της πτώσης των ελληνικών τραπεζικών μετοχών φαίνεται ότι είναι αρκετά για να βγάλουν την ελληνική κεφαλαιαγορά από το τέλμα της πλαγιοκαθοδικής κίνησης στο οποίο βρίσκεται, με πολλά χαρτοφυλάκια να προχωρούν εμφανώς σε μείωση των θέσεων τους. Το κλίμα άλλωστε είναι εύθραυστο από τα τέλη Αυγούστου, διαψεύδοντας τις προσδοκίες για τις επιδόσεις του μήνα των αναβαθμίσεων.
Έτσι, ο απολογισμός του Σεπτεμβρίου μόνο θετικός δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, καθώς ο απώλειες του γενικού δείκτη προσεγγίζουν το 6,5%, με εκείνες του τραπεζικού δείκτη ήδη να ξεπερνούν το 10%. Ενός κλάδου δηλαδή που δέχτηκε κύμα αναβαθμίσεων τις τελευταίες ημέρες.
Μόνο η Εθνική αυτήν την ώρα διασώζει κάπως το +1% που καταγράφει, ενώ μικρά είναι τα κέρδη σε Alpha Bank, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΧΑ, ΔΕΗ, Πειραιώς, Ελλάκτωρ, Autohellas και Eurobank. Από την άλλη, ισχυρές είναι οι πιέσεις σε Aegean, Τέρνα Ενεργειακή, Σαράντης, Βιοχάλκο και Jumbo, με απώλειες άνω του 1%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι ΟΠΑΠ, Λάμδα, Μυτιληναίος, Τιτάν, Coca Cola και Motor Oil.
Σχετικά Νέα
ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Απόφαση ΕΓΣ για τη διαγραφή του συνόλου των μετοχών από το Χ.Α.
Η υποβολή αιτήματος προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για τη διαγραφή του συνόλου των κοινών.
Χρηματιστήριο: Τραπεζικό ράλι με οδηγούς Eurobank (+6,11%) και Alpha Bank (+5,36%)
Θετική ήταν η επανεκκίνηση των συναλλαγών στη Λεωφόρο Αθηνών μετά την ανάπαυλα των αργιών.
Ένας αγώνας εξουσίας στο Βατικανό ξεκινά: Θα βγει από το κονκλάβιο ένας «αντι Φραγκίσκος» πάπας;
Καθώς ο Πάπας Φραγκίσκος «επέστρεψε στο σπίτι του Πατέρα» όπως ανακοίνωσε ο Ιρλανδοαμερικανός καρδινάλιος.
FDA: Σχεδιάζει να τερματίσει τους τακτικούς ελέγχους για την ασφάλεια τροφίμων, λένε πηγές
Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) σχεδιάζει να τερματίσει το μεγαλύτερο μέρος.