Σε ανοδικό έδαφος κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Σε ανοδικό έδαφος κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στις αρχικές συναλλαγές της Πέμπτης μετά την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ότι δρομολογεί ένα νέο πρόγραμμα αγορών ομολόγων και άλλων τίτλων ως απάντηση στις διαταραχές που έχει προκαλέσει η πανδημία του νέου κορονοϊού.

Η ΕΚΤ ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει τις αγορές ιδιωτικών και δημόσιων ομολόγων και άλλων τίτλων αξίας 750 δισ. ευρώ στο πλαίσιο ενός νέου προγράμματος με τίτλο “Pandemic Emergency Purchase Program”.

Η κίνηση της ΕΚΤ είχε τεράστιο αντίκτυπο στα ιταλικά ομόλογα, με τις αποδόσεις να κατρακυλούν 82 μονάδες βάσης στο ιταλικό 10ετές στο 1,54%.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB σημειώνει άλμα 3,6%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 καταγράφει άλμα 2,2%.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει μικρά κέρδη 0,4% στις 280,87 μονάδες.

Ο γερμανικός Dax κερδίζει 0,7%, ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει άνοδο 1,9%, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 κερδίζει 0,2%.

Στο μεταξύ, η αμερικανική Federal Reserve ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα για να στηρίξει τα αμοιβαία κεφάλαια διαχείρισης διαθεσίμων (money-market mutual funds), ενώ η αμερικανική Γερουσία ενέκρινε τη νομοθεσία που πέρασε η Βουλή για την παροχή αναρρωτικής άδειας σε εργαζόμενους και επέκταση των επιδομάτων ανεργίας καθώς οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται για ένα συνολικό πακέτο δημοσιονομικής τόνωσης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα