Σε 20ημερη αποχή οι Συμβολαιογράφοι Αθήνας, Πειραιώς και Νήσων

Σε 20ημερη αποχή προχωρούν από τις 30 Μαΐου οι Συμβολαιογράφοι της Αθήνας, Πειραιώς και Νήσων, όπως αποφασίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία, στη σημερινή γενική συνέλευση.

Οι συμβολαιογράφοι διαμαρτύρονται για την απόφαση του Κτηματολογίου να καταστήσει υποχρεωτική την ηλεκτρονική υποβολή των μεταγραπτέων πράξεων και συμβολαίων από τις 30 Μαΐου, χωρίς να επιλυθούν σωρεία νομικών και τεχνικών προβλημάτων που εκκρεμούν, μεταδίδει η ΕΡΤ.

Οι ενστάσεις των συμβολαιογράφων για την καθιέρωση, ως μόνου τρόπου καταχώρισης, τον ηλεκτρονικό, διατυπώνονται διότι πέραν των προβλημάτων που δεν έχουν επιλυθεί, πιστεύουν ότι η ασφάλεια των συναλλαγών καθώς και η δυνατότητα επιλογής των συμβαλλομένων πρέπει να επιτρέπει και τη δια φυσικής παρουσίας καταχώριση. Ζητούν να επιλυθούν όλα τα θέματα, τεχνικά και νομικά για την καταχώριση ηλεκτρονικά και να είναι επιτρεπτό στον πολίτη να επιλέγει τον τρόπο που επιθυμεί.

Υπέρ της αποχής προσανατολίζονται και οι άλλοι συμβολαιογραφικοί σύλλογοι της χώρας (μερικοί εκ των οποίων ήδη απέχουν). Έτσι, πιθανότατα η προκηρυχθείσα στις 30.5.2022 αποχή να είναι πανελλαδική.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα