Σχολεία: Τι θα συμβαίνει αν εντοπίζεται κρούσμα – Τι αλλάζει στο λιανεμπόριο

Η επιτροπή των ειδικών εισηγήθηκε τα μέτρα που θα πρέπει να εφαρμοστούν στα σχολεία, σχετικά με τα πιθανά κρούσματα κορωνοϊού που θα εμφανιστούν στις σχολικές δομές.

Οι εμβολιασμένοι μαθητές δεν θα υποβάλλονται σε διαγνωστικό έλεγχο ενώ οι μαθητές που δεν έχουν εμβολιαστεί θα υποβάλλονται σε δύο self test την εβδομάδα, τα οποία και θα παραλαμβάνουν δωρεάν από τα φαρμακεία.

Οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί θα υποβάλλονται σε δύο rapid test την εβδομάδα με δικά τους έξοδα.

Κορωνοϊός – Σχολεία: Οι κανόνες για τους εμβολιασμένους μαθητές
Στην περίπτωση που βρεθεί θετικός στον κορονοιο μαθητής, τότε οι συμμαθητές που κάθονται δίπλα του, καθώς και στο μπροστινό και πίσω θρανίο, αποτελούν τη «φούσκα» του.

Αν οι μαθητές αυτοί είναι εμβολιασμένοι θα υποβάλλονται σε self test την 1η και την 7η ημέρα από την βεβαίωση του κρούσματος. Ωστόσο, ξεκαθαρίζεται ότι οι εμβολιασμένοι μαθητές δεν μπαίνουν σε καραντίνα.

Σε καραντίνα οι ανεμβολίαστοι μαθητές
Αν οι μαθητές είναι ανεμβολίαστοι τότε ισχύουν τα εξής: ο διπλανός στο θρανίο μαθητής μπαίνει σε καραντίνα.

Όσοι κάθονταν στα δύο θρανία, μπρος και πίσω από τον θετικό στον κορονοϊό μαθητή, μπαίνουν σε καραντίνα εάν δεν φορούσαν σωστά ή καθόλου τη μάσκα.

Η καραντίνα έχει διάρκεια 7 ημερών και για να επιστρέψουν στο σχολείο είναι υποχρεωτικό να επιδείξουν αρνητικό rapid test.

Αλλαγές σε λιανεμπόριο και συνέδρια
Η ειδική επιτροπή προχώρησε σε αλλαγές που αφορούν το λιανεμπόριο και τα συνέδρια. Συγκεκριμένα, στα καταστήματα θα επιτρέπεται 1 άτομο άνα 9 τετραγωνικά μέτρα. Στα συνέδρια, φυσική παρουσία θα έχουν μόνο εμβολιασμένοι, ενώ οι ανεμβολίαστοι θα συμμετέχουν διαδικτυακά.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα