

Ξεκίνησε η συζήτηση σχετικά με τα υγειονομικά πρωτόκολλα για μαθητές και εκπαιδευτικούς καθώς απομένει λιγότερο από ένας μήνας για την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία μετά τις καλοκαιρινές διακοπές που έχει προγραμματιστεί για τις 12 Σεπτεμβρίου. Τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας είναι σε συνεννόηση, προκειμένου να αποφασιστεί πώς θα ανοίξουν τα σχολεία, ανέφερε ο Θάνος Πλεύρης. Τι εκτιμούν Δημοσθένης Σαρηγιάννης, Ντόρα Ψαλτοπούλου και Δημήτρης Παρασκευής για το πώς θα ανοίξουν τα σχολεία.
Μιλώντας, προ ημερών στον ΣΚΑΙ, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, δήλωσε ότι «θα είμαστε σε συνεννόηση όσο πλησιάζουμε προς το τέλος του Αυγούστου, με το υπουργείο Παιδείας προκειμένου να δούμε πώς θα ανοίξουν τα σχολεία».
Αυτό, είχε συμπληρώσει, είναι συνάρτηση της επιδημιολογικής εικόνας μετά την επιστροφή των τελευταίων εκδρομέων, «και η λογική μας και στα σχολεία, σαν λογική λέμε, είναι πάλι να έχουμε όσο το δυνατόν πιο ήπιους περιορισμούς γίνεται». Ενώ η όποια απόφαση θα παρθεί σε συνεννόηση με την επιτροπή των ειδικών.
Τι λένε οι ειδικοί
Σε καθημερινή βάση εκφράζουν τις απόψεις τους οι ειδικοί. Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ, μιλώντας στην ΕΡΤ προ ημερών δήλωσε ότι «έχουμε την υποχρέωση να μειώσουμε τους σκληρούς δείκτες. Το να κάνουν τεστ μια φορά την εβδομάδα τα παιδιά και να βάλουν μάσκες στα σχολεία, όταν φανεί η ανάπτυξη της Κένταυρος, για να αντιμετωπίσουμε το κύμα αυτό, δεν είναι κάτι που δεν μπορεί να γίνει».
Σε παρόμοιο μήκος κύματος η καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής του ΕΚΠΑ, Ντόρα Ψαλτοπούλου, η οποία, μιλώντας επίσης στην ΕΡΤ, είχε εκτιμήσει ότι το πιθανότερο σενάριο μετά από 2,5-3 χρόνια με κορονοϊό είναι «πλέον να υπάρχει ατομική ευθύνη και να υπάρχει η δυνατότητα και στα παιδιά και στους ενήλικες είτε να φορέσουν τη μάσκα είτε να μην τη φορέσουν».
Όσο για τον αναπληρωτή καθηγητή Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και αντιπρόεδρο του ΕΟΔΥ, Δημήτρης Παρασκευής, ανέφερε απλώς ότι η έξαρση του κορονοϊού ήταν μεγάλη και κράτησε ακόμη μέχρι τον Αύγουστο. Οι όποιες αποφάσεις παρθούν, συμπλήρωσε μιλώντας στον ANT1, θα ανακοινωθούν.
Σχετικά Νέα
Μαρκόπουλο: Ένοπλη ληστεία με λεία 20.000 ευρώ σε κατάστημα τυχερών παιχνιδιών
Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα της Δευτέρας του Πάσχα(21/4) σε κατάστημα τυχερών παιχνιδιών στον Μαρκόπουλο,.
Δημογραφικό: Τα «καμπανάκια» χτυπούν ασταμάτητα
Το ενημερωτικό δελτίο του Ινστιτούτου Δημογραφικών Ερευνών και Μελετών (ΙΔΕΜ) για το δημογραφικό με.
Αρχιεπίσκοπος Καθολικής Εκκλησίας Ελλάδας: Ο Πάπας Φραγκίσκος είχε όραμα ειρήνης, βελτίωσης, αδελφότητας και αγάπης
«Τα 12-13 χρόνια της αρχιερατείας του Πάπα Φραγκίσκου ήταν γόνιμα σε διάφορους τομείς. Επεδίωξε.
Ένοπλη ληστεία στο Μαρκόπουλο: Απείλησε την υπάλληλο και απέσπασε 20.000 ευρώ
Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας του Πάσχα (21/4) σε κατάστημα τυχερών παιχνιδιών.