

Δεν φαίνεται να υποχωρεί να κύμα καταλήψεων σχολείων σε όλη την χώρα, παρά την χθεσινή εκτίμηση της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας αλλά και του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα ότι τις επόμενες ημέρες αναμένεται να μειωθεί ο αριθμός των κατειλημμένων σχολικών κτιρίων.
Ήδη μάλιστα το υπουργείο κάνει λόγο για τηλεκπαίδευση ενώ ξεκίνησε και η συζήτηση για την αναπλήρωση ωρών, στους μαθητές των υπό κατάληψη σχολείων.
Σύμφωνα πάντως με χθεσινή ανακοίνωση του συντονιστικού των μαθητών Αθήνας οι καταλήψεις έχουν φτάσει τις 700 και εκτείνονται σε 35 πόλεις, ενώ το υπουργείο έχει αποφύγει να δώσει επίσημα στοιχεία μέσω του my school.
Ανεπίσημα, στο υπουργείο λένε ότι ο αριθμός των καταλήψεων είναι μεταβαλλόμενος και άλλα σχολεία κάνουν τη μία μέρα κατάληψη και σταματούν την επόμενη και άλλα κάνουν για κάποιες ώρες και συνεχίζουν μαθήματα.
Στην συντριπτική του πλειοψηφία οι καταλήψεις έχουν ως αιτήματα, μεταξύ άλλων την μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη στην κατεύθυνση των 15 μαθητών στην τάξη, προσλήψεις καθηγητών- να καλυφθούν όλα τα κενά και επαρκές προσωπικό καθαριότητας.
Μάλιστα, οι μαθητές θα πραγματοποιήσουν εκ νέου συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας.
Εν τω μεταξύ συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τον βουλευτή τη ΝΔ Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ο οποίος αυτή τη φορά έβαλε στο στόχαστρό του τους μαθητές που διεκδικούν πιο ασφαλείς συνθήκες μόρφωσης, λιγότερα παιδιά στις τάξεις και προσλήψεις εκπαιδευτικών.
Αρχικά ανέβασε στο twitter ένα αμφιλεγόμενο σκίτσο που παρουσιάζει τους μαθητές που κάνουν κατάληψη σαν… πιθήκους πάνω στα κάγκελα και έπειτα ζήτησε την επέμβαση του εισαγγελέα και της αστυνομίας για να λήξουν οι καταλήψεις.
Τα social media πήραν «φωτιά» θυμίζοντας ότι ο βουλευτής της ΝΔ είχε πάρει δημόσια θέση υπέρ των καταλήψεων για το Μακεδονικό.
«Θα μου πεις, κακό πράγμα οι καταλήψεις και δεν θα παραβιάσωμεν τας αρχάς ημών – και θα σου πω, με όλο το σέβας, κολοκύθια με τη ρίγανη. Ανεχόμαστε δεκαετίες τώρα καταλήψεις από το κάθε λογής και κοπής κουμούνι και θα μας πειράξει η μία και μόνη φορά που οι πιτσιρικάδες ξεσηκώνονται για το έθνος και τη δημοκρατία;», είχε σημειώσει τότε μεταξύ άλλων ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος.
Σχετικά Νέα
Εξαφανίστηκε η 61χρονη Αρετή από την Καρδίτσα – Η ανακοίνωση από το «Χαμόγελο του Παιδιού»
Συναγερμός έχει σημάνει στο χωρίο Άγιος Γεώργιος στην Καρδίτσα μετά την εξαφάνιση της 61χρονης.
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή στο Παλαιό Φάληρο και τον Άλιμο λόγω διεξαγωγής αγώνα δρόμου
Λόγω διεξαγωγής αγώνα δρόμου με την επωνυμία «16ος Διεθνής Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος και Παράλληλοι Αγώνες», την Κυριακή 27-4-2025 θα.
Ραφήνα: Αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες σε πρατήριο καυσίμων
Όχημα τύπου βαν τυλίχθηκε στις φλόγες εντός πρατηρίου καυσίμων στη λεωφόρο Μαραθώνος στη Ραφήνα..
Επιχείρηση διάσωσης γυναίκας στον Όλυμπο – Κινητοποιήθηκαν και εναέρια μέσα
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας και διάσωσης γυναίκας, πλησίον του καταφυγίου «Αγαπητός» στον.