Σχολεία: Γονείς πήγαν στις 08:15 και βρήκαν κλειστές πόρτες

Αλαλούμ με την ώρα προσέλευσης στα σχολεία λόγω των ανακοινώσεων του υπουργείου Παιδείας

Ένα χαρτί που έχει θυροκολληθεί, στο δημοτικό και το νηπιαγωγείο της Γκράβας (το 81ο νηπιαγωγείο και 65ο δημοτικό) αναφέρει πως ο αγιασμός θα πραγματοποιηθεί στις 10:00 και μέχρι τότε δεν θα μπει κανείς στο σχολείο. Έτσι άλλοι γονείς περιμένουν με τα παιδιά τους απέξω και άλλοι αναγκάστηκαν να φύγουν και να επιστρέψουν μετά από 2 ώρες.

Αυτό που λένε είναι πως έχουν μπερδευτεί με τις ανακοινώσεις του υπουργείου Παιδείας, το οποίο ζήτησε να έχουν μπει τα παιδιά στις τάξεις τους στις 08:15. Για παράδειγμα, σε άλλο σχολείο στο 11ο Ηλιούπολης, οι μαθητές μπήκαν κανονικά.
Το Υπουργείο Παιδείας δεν είχε ανακοινώσει την ακριβή ώρα προσέλευσης των μαθητών ανά βαθμίδα τη Δευτέρα κατά την πρώτη ημέρα των μαθημάτων για τη νέα σχολική σεζόν.

Το γεγονός αυτό οδήγησε τους διευθυντές να ορίσουν με δική τους πρωτοβουλία ώρα προσέλευσης. Με δεδομένο όμως ότι η ώρα του αγιασμού είχε ήδη ανακοινωθεί (11 το πρωί), οι περισσότερο τοποθέτησαν την ώρα προσέλευσης κοντά στις 11 (άλλοι 9:30, άλλοι 10, κάποιοι ακόμα στις 10:45).

Κάτω από αυτές τις συνθήκες διαμορφώθηκε το πρόγραμμα και μοιράστηκαν αρμοδιότητες στο διδακτικό προσωπικό.

Ομως τον προγραμματισμό των διευθυντών (αλλά και των γονέων που είχαν ήδη ενημερωθεί με τα σχετικά mail) τον διέλυσε το Υπουργείο Παιδείας με εγκύκλιο που έφτασε στα σχολεία το μεσημέρι της Παρασκευής.

Στην εγκύκλιο αυτή το Υπουργείο όριζε ώρα προσέλευσης στις 8:15, κάτι που σημαίνει ότι οι διευθυντές ήταν υποχρεωμένοι να αλλάξουν προγραμματισμό (που έτσι και αλλιώς είναι ιδιαίτερος λόγω της πανδημίας) και να ενημερώσουν εκ νέου τους γονείς.

 

Σχετικά Νέα