Σχοινάς: Η συζήτηση για την Ευρώπη πρέπει να βγει έξω από τα σύνορα της «φούσκας» των Βρυξελλών

Την άποψη ότι η ΕΕ πρέπει να προσεγγίσει τους νέους και να τους φέρει πιο κοντά της εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Μιλώντας στο Brussels Forum του German Marshall Fund, ο κ. Σχοινάς είπε πως η Ευρώπη πρέπει να πάει πιο κοντά στους νέους και εκεί που διαμένουν, καθώς «τώρα έχουμε δύο προκλήσεις μπροστά μας».

Εξηγώντας ποιες είναι αυτές οι προκλήσεις, είπε: «Πρώτα είναι οι ευρωεκλογές την επόμενη χρονιά. Είναι οι πιο πολυπληθείς εκλογές στον πλανήτη μετά τις εκλογές στην Ινδία. Πρέπει λοιπόν να το κάνουμε σωστά. Την τελευταία φορά είχαμε ρεκόρ συμμετοχής των νεότερων Ευρωπαίων. Αυτή τη φορά πρέπει να τα πάμε ακόμη καλύτερα».

«Η δεύτερη πρόκληση είναι ότι το κλειδί της επιτυχίας στο να φέρουμε νεότερους Ευρωπαίους μαζί μας, είναι να… αποβρυξελλοποιήσουμε τη συζήτηση για την Ευρωπαϊκή Ενωση. Να τη βγάλουμε έξω από αυτήν την πόλη. Να την πάμε εκεί που μένουν αυτοί οι άνθρωποι» προσέθεσε ο Μαργαρίτης Σχοινάς, και υπογράμμισε: «Χρειαζόμαστε η συζήτηση για την Ευρώπη να βγει έξω από τα σύνορα της “φούσκας” των Βρυξελλών, στην οποία οι Βρυξέλλες μιλούν στις Βρυξέλλες».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα