Σχοινάς: Η Κεντρική Μακεδονία είναι καθοριστικό κύτταρο για την παραγωγική δομή της Ελλάδας

Η Κεντρική Μακεδονία είναι καθοριστικό κύτταρο για την παραγωγική δομή της πατρίδας μας. Μια περιφέρεια εθνικών πρωταθλητών με εξωστρέφεια και παρουσία σε όλο τον κόσμο, αλλά και μια περιοχή που απέδειξε ότι μπορεί να φιλοξενήσει επενδυτικούς κολοσσούς σε κάθε κλάδο της οικονομίας, την καινοτομία, την μεταποίηση, τις υπηρεσίες, τη βιομηχανία, τον τουρισμό, τα logistics, τις μεταφορές”, επισήμανε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινά, κατά την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων που πραγματοποιείται στην Έδεσσα.

“Σε μια περίοδο όπου για πρώτη φορά τα θέλω της Ελλάδας είναι πλήρως σταθμισμένα με τα πρέπει της Ευρώπης, η χώρα, κράτος και ιδιώτες, μπορούν όχι μόνο να συγχρονιστούν αλλά και να συνεργαστούν. Ο παραγωγικός ιστός της Ευρώπης, της Ελλάδας, είναι η πραγματική, η ζώσα οικονομία την οποία και εκπροσωπείτε όλοι εσείς. Η επιχειρηματικότητα είναι η δράση που μετατρέπει την ευκαιρία και τις ιδέες σε αξία. Οικονομική ασφαλώς αλλά και κοινωνική”, είπε ο κ. Σχοινάς απευθυνόμενος στον επιχειρηματικό κόσμο.

Στυλοβάτης της επιχειρηματικότητας η Ευρωπαϊκή Ένωση

Όπως είπε, η Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν και είναι πάντα στυλοβάτης της επιχειρηματικότητας και τα δίκτυα που έχει αναπτύξει στοχεύουν στη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων καθ’ όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής τους, προωθώντας την επιχειρηματική εκπαίδευση σε όλα τα επίπεδα, αλλά και προσεγγίζοντας και ενθαρρύνοντας συγκεκριμένες ομάδες με επιχειρηματικό δυναμικό.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα