Σχεδόν προεξοφλημένη η νίκη της Ουκρανίας στη Eurovision

H Αμάντα Γεωργιάδη Τένφιορντ προκρίθηκε στον τελικό της Eurovision 2022, που θα διεξαχθεί το βράδυ του Σαββάτου στο Τορίνο. Πολλοί από τους παρουσιαστές της βραδιάς του ημιτελικού ανέφεραν ότι η 25χρονη τραγουδίστρια από τα Ιωάννινα, μεγαλωμένη στο χωριό Τένφιορντ κοντά στο Όλεσουντ (από το οποίο πήρε και το καλλιτεχνικό της ψευδώνυμο) έχει κάτι από Μπίλι Άιλις. Σε μία φυσιολογική χρονιά, θα ήταν από τα μεγάλα φαβορί για τη νίκη, όμως φέτος η χρονιά είναι κάθε άλλο παρά φυσιολογική.

Η Ουκρανία, που επίσης προκρίθηκε από τον πρώτο ημιτελικό, είναι σχεδόν δεδομένο ότι θα κερδίσει το βράδυ του Σαββάτου. Το φολκ χιπ χοπ κομμάτι τους, το «Stefania» είναι τραγούδι που θα μπορούσε να πρωταγωνιστήσει στο διαγωνισμό, όμως αναμένεται κύμα συμπαράστασης κατά την ώρα του televoting και πολλοί μιλάνε για ενδεχόμενο ρεκόρ πόντων.

Ποτέ ξανά στο παρελθόν δεν έχουμε δει ένα κομμάτι να προσφέρεται σε τόσο χαμηλή απόδοση στα προγνωστικά στοιχήματος, αφού η νίκη της ουκρανικής Kalush Orchesta βρίσκεται στο 1.45. Ακολουθούν Ιταλία, Σουηδία και Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ η Ελλάδα είναι πέμπτη στις αποδόσεις (τουλάχιστον μέχρι να ολοκληρωθεί και ο δεύτερος ημιτελικός) με 21.00.

Στον δεύτερο ημιτελικό συμμετέχει η Κύπρος με το «Έλα» της Ανδρομάχης Δημητροπούλου και οι εκτιμήσεις λένε πως θα ακολουθήσει την Ελλάδα στον τελικό του Σαββάτου.

Το δωδεκάρι της Ελλάδας, μετά τον τελικό, θα ανακοινώσει η Στεφανία, η οποία συμμετείχε στον περσινό διαγωνισμό, κατακτώντας τη δέκατη θέση.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα