

Η Saudi National Bank, ο μεγαλύτερος μέτοχος της Credit Suisse δήλωσε, ότι η αναταραχή της αγοράς και η βουτιά της μετοχής της ελβετικής τράπεζας είναι «αδικαιολόγητη».
«Αν κοιτάξετε πώς έχει πέσει ολόκληρος ο τραπεζικός τομέας, δυστυχώς, πολλοί άνθρωποι έψαχναν απλώς για δικαιολογίες», δήλωσε ο πρόεδρος της Saudi National Bank, Ammar Al Khudairy στο CNBC την Πέμπτη.
«Επικρατεί πανικός, πιστεύω ότι είναι εντελώς αδικαιολόγητος, είτε πρόκειται για την Credit Suisse είτε για ολόκληρη την αγορά», είπε στην εκπομπή «Capital Connection» του CNBC.
Τα σχόλιά του έρχονται λίγες ώρες αφότου η Credit Suisse ανακοίνωσε ότι θα αναλάβει «αποφασιστική δράση» για να δανειστεί έως και 50 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα (53,68 δισεκατομμύρια δολάρια). Οι μετοχές της υποχώρησαν την Τετάρτη μετά από αναφορές, ότι η σαουδαραβική τράπεζα δεν μπορεί να παράσχει περαιτέρω οικονομική βοήθεια στην Credit Suisse.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι επιπτώσεις της κατάρρευσης της Silicon Valley Bank δεν είναι ίδιες με την οικονομική κρίση του 2008, λέγοντας ότι τα μέτρα που έλαβαν οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ για την προστασία των καταθετών, περιείχαν περαιτέρω φόβους μετάδοσης.
Ο πρόεδρος της Saudi National Bank δήλωσε στο CNBC ότι η Credit Suisse δεν έχει ζητήσει οικονομική βοήθεια.
«Δεν έχουν γίνει συζητήσεις με την Credit Suisse για παροχή βοήθειας», είπε.
«Δεν ξέρω από πού προήλθαν τα περί βοήθειας, δεν έχει γίνει καμία απολύτως συζήτηση από τον Οκτώβριο», ανέφερε.
Ωστόσο, ο πρόεδρος της Saudi National Bank, επανέλαβε ότι η τράπεζα δεν θα αυξήσει το μερίδιό της πέρα από το σημερινό 9,9%.
Σχετικά Νέα
ΓΣΕΒΕΕ: Πράσινος μετασχηματισμός με τις μικρές επιχειρήσεις στην πρώτη γραμμή
Στις εργασίες της, πρόσφατης, 11ης Συνάντησης Εταιρικών Μελών του Σωματείου “Διάζωμα”, με θέμα “Βιώσιμη.
Bayer: Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τα κέρδη για το πρώτο τρίμηνο
Σημαντικά κέρδη καταγράφει η μετοχή της Bayer μετά την είδηση πως τα κέρδη της.
Η Πλαίσιο στις κορυφαίες εταιρείες της λίστας Best Workplaces™ Hellas για το 2025
Η Πλαίσιο, για τρίτη φορά τα τελευταία χρόνια, διακρίνεται ως κορυφαίος εργοδότης στην Ελλάδα,.
Ο Όμιλος ΔΕΗ συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Ερευνητικό Έργο RAIDO
Ο Όμιλος ΔΕΗ συμμετέχει στο ευρωπαϊκό ερευνητικό έργο RAIDO (101135800), το οποίο μεταξύ άλλων στοχεύει στην ανάπτυξη.