«Σάρωσε» ο Ν. Ανδρουλάκης στην Κρήτη – Οι ψήφοι των υποψηφίων ανά περιοχή

Τα αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, με την Κρήτη να δίνει το «χρίσμα» στον Νίκο Ανδρουλάκη

Τεράστιο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι μάχες ανά περιφέρεια στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ, με Νίκο Ανδρουλάκη, Ανδρέα Λοβέρδο και Γιώργο Παπανδρέου να «κονταροχτυπιούνται» σε πολλές περιοχές.

Ο νικητής του πρώτου γύρου, Νίκος Ανδρουλάκης κυριάρχησε στην Κρήτη και πρώτευσε στη βόρεια και στην κεντρική Ελλάδα.

Παράλληλα, ο δεύτερος σε ψήφους Γιώργος Παπανδρέου, βγήκε πρώτος στη δυτική Ελλάδα. Στην Αττική πλειοψήφησε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Πιο συγκεκριμένα, ο Νίκος Ανδρουλάκης σάρωσε στην Κρήτη με 61,38%, με τον Γιώργο Παπανδρέου να έχει 24,69% και τον Ανδρέα Λοβέρδο να χάνει ουσιαστικά την δεύτερη θέση στη γενική μάχη με το μόλις 10,07% που έλαβε στο νησί.

Ο κ. Ανδρουλάκης πρώτος και στη Θεσσαλία με 36,37%, έναντι 29,45% του κ. Παπανδρέου και 23,1% του Ανδρέα Λοβέρδου.

Επίσης την Κεντρική Μακεδονία με 37,13%, έναντι 27,76% του Ανδρέα Λοβέρδου και 22,03% του κ. Παπανδρέου.

Κέρδισε και το Ιόνιο με σχεδόν 5 μονάδες από τον κ. Παπανδρέου και έξι από τον κ. Λοβέρδο.

Αλλά και τη Στερεά Ελλάδα με 35,69%, με τους κυρίους Παπανδρέου και Λοβέρδο να έχουν σχεδόν το ίδιο ποσοστό (28,83 – 28,66).

Στην Πελοπόνησο ίσια η εικόνα, με τον κ. Ανδρουλάκη να έχει 36,1% και τους Λοβέρδο, Παπανδρέου να ακολουθούν με 27,68 και 27,39 αντίστοιχα.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος κατάφερε να κερδίσει την Αττική, αλλά δεν ήταν αρκετή, όπως αποδείχθηκε να του δώσει τη δεύτερη θέση. Έλαβε ποσοστό 33,3%, με τον κ. Παπανδρέου να ακολουθεί με 29,39% και τον κ. Ανδρουλάκη τρίτο με 27,81%.

Ο Γιώργος Παπανδρέου πήγε πολύ καλά στη Δυτική Ελλάδα, όπου ήταν πρώτος με πάνω από 38%, με τον κ. Ανδρουλάκη να ακολουθεί με πέντε μονάδες διαφορά και τον κ. Λοβέρδο να υστερεί πολύ, αφού κινήθηκε στο 21%.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα