Σαρώνει την Κίνα ο κορωνοϊός – Χιλιάδες οι νεκροί και οι νοσηλευόμενοι

Δραματικά είναι τα στοιχεία από την Κίνα για την απίστευτη επέλαση του κορωνοιού που σκορπά τον θάνατο σε χιλιάδες ανθρώπους και έχει στείλει κατά εκατοντάδες χιλιάδες στα νοσοκομεία όλης της χώρας.

Περισσότεροι από 60 χιλιάδες άνθρωποι πέθαναν σε νοσοκομεία από τις 8 Δεκεμβρίου έως τις 12 Ιανουαρίου ενώ οι ασθενείς που νοσηλεύονται είναι αμέτρητοι.

Την ίδια στιγμή οι προβλέψεις για ένα εκατομμύριο θανάτους ως το τέλος του 2023, που βλέπουν οι ειδικοί προκαλεί σοκ.

Το κύμα κορωνοιού που χτυπά την αχανή χώρα έχει γεμίσει τα νοσοκομεία της χώρας και τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, όπως δήλωσαν σήμερα οι υγειονομικές αρχές, καθώς εκατομμύρια άνθρωποι ταξιδεύουν σε όλη τη χώρα για να συναντήσουν τις οικογένειές τους, αυξάνοντας τους φόβους για νέες εξάρσεις.

Η Κίνα ανακοίνωσε μόλις το προηγούμενο Σάββατο 60 χιλιάδες άνθρωποι με Covid πέθαναν σε νοσοκομεία από τις 8 Δεκεμβρίου έως τις 12 Ιανουαρίου –σχεδόν δεκαπλάσια αύξηση από τις προηγούμενες ανακοινώσεις.

Βέβαια στον αριθμό δεν συμπεριλαμβάνονται οι άνθρωποι που κατέληξαν στα σπίτια τους και ορισμένοι γιατροί στην Κίνα έχουν δηλώσει ότι αποθαρρύνονται να δηλώσουν την Covid ως αιτία θανάτου στα σχετικά πιστοποιητικά.

Το γεγονός ότι οι μετακινήσεις αυξάνονται κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου για το Σεληνιακό Νέο Έτος, έως και 36 χιλιάδες άνθρωποι μπορεί να πεθαίνουν κάθε μέρα λόγω της ασθένειας, σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις από τη βρετανική εταιρία υγειονομικών δεδομένων Airfinity. Άλλοι ειδικοί προβλέπουν ότι πάνω από 1 εκατ. άνθρωποι θα πεθάνουν λόγω της ασθένειας φέτος.

Πάντως αξιωματούχος της Εθνικής Επιτροπής Υγείας δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ότι η Κίνα έχει περάσει την περίοδο κορύφωσης με ασθενείς Covid στις λεγόμενες κλινικές ‘πυρετού’, σε μονάδες εκτάκτων περιστατικών και όσων η κατάσταση της υγείας τους είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο αριθμός των ασθενών σε κρίσιμη κατάσταση στα νοσοκομεία ήταν κατά περισσότερο από 40% χαμηλότερος στις 17 Ιανουαρίου συγκριτικά με την κορύφωση στις 5 Ιανουαρίου, δήλωσε αξιωματούχος.

Ανησυχία του Κινέζου Πρόεδρου

Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ εξέφρασε την ανησυχία του ότι οι μη αστικές περιοχές δεν έχουν τις δυνατότητες να αντιμετωπίσουν την αύξηση των κρουσμάτων καθώς οι αργίες, που επίσημα ξεκινούν στις 21 Ιανουαρίου, έχουν ως αποτέλεσμα τη μαζική επιστροφή εργαζομένων από τις πόλεις στις ιδιαίτερές τους πατρίδες.

Η χαώδης έξοδος της Κίνας από το καθεστώς των μαζικών lockdowns, των ταξιδιωτικών περιορισμών και των μαζικών τεστ Covid , έχει επίσης αυξήσει τη χρήση φαρμάκων καθώς οι πολίτες προσπαθούν να προστατευθούν απέναντι στην ασθένεια.

Για να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση, παραγωγοί φαρμάκων στην Κίνα σπεύδουν να τριπλασιάσουν την παραγωγική τους ικανότητα σε αντιπυρετικά και αντιβηχικά σκευάσματα, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της China Daily.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα