Σαρώνει τη Bόρεια Εύβοια η κακοκαιρία Elias-Πού αλλού εντοπίζονται προβλήματα

Η βόρεια Εύβοια, η Φωκίδα, η Κορινθία, και η Φθιώτιδα δοκιμάζονται από την κακοκαιρία Elias με την πυροσβεστική να δέχεται κλήσεις για απάντληση υδάτων σε σπίτια που πλημμύρισαν. Στο επίκεντρο το Μαντούδι Εύβοιας που δέχεται μεγάλα υψη νερού ενώ το χωριό Δερβένι εχει αποκλειστεί λογω κατολισθήσεων. Μπαράζ μηνυμάτων εστάλησαν από χθες από το 112 ακόμα και στην Αττική. Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές και για τη στάθμη του Σπερχειού ποταμού όπου γίνονται συνεχώς μετρήσεις.

Ειδικότερα, σήμερα έχει σταλεί μήνυμα από το 112 στο Σωτήριο Λάρισας για εκκένωση προς Λάρισα και προειδοποιητικά μηνύματα σε Αρμένι Λάρισας και Μαντούδι Εύβοιας

Λίγο μετά τις 16.00 το απόγευμα της Τετάρτης οι κάτοικοι στο Σωτήριο της Λάρισας κλήθηκαν με μήνυμα από το 112 να απομακρυνθούν προς τη Λάρισα μέσω Παλαιάς Εθνικής Οδού Λάρισας – Βόλου λόγω έντονων πλημμυρικών φαινομένων.

Ενισχυμένες με ειδικές ομάδες (ΕΜΟΔΕ, ΕΜΑΚ) από τη Θεσσαλία και την Στερεά Ελλάδα είναι όλες οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος της βόρειας Εύβοιας. Όλες οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος της βόρειας Εύβοιας επιχειρούν από το πρωί στο βόρειο τμήμα του νησιού το οποίο πλήττεται από έντονα καιρικά φαινόμενα.

Παράλληλα στη Βόρεια Εύβοια έχει μεταβεί ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

Όπου έχει χρειαστεί, στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος μεταφέρουν πολίτες από πλημμυρισμένους υπαίθριους χώρους και σπίτια σε ασφαλή σημεία, ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιούν αντλήσεις υδάτων.

Πιο συγκεκριμένα, στη βόρεια Εύβοια επιχειρούν 28 οχήματα με 50 πυροσβέστες, 2 ομάδες ΕΜΟΔΕ, μια ομάδα της 7ης ΕΜΑΚ με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό και 1 άρμα.

Οι εργασίες που γίνονται στο χωριό Δερβένι μετά τις κατολισθήσεις:

Σύμφωνα με το evima.gr η κατάσταση είναι δραματική στο χωριό Κυμάσι στη Βόρεια Εύβοια, οπού μετά από υπερχείλιση του ποταμού Κυμασιώτης πλημμύρισαν τα πάντα στο χωριό και άνθρωποι ανέβηκαν στην ταράτσα για να σωθούν.

Κάτοικος της περιοχής μιλώντας στο evima.gr, ανέφερε χαρακτηριστικά, «η κατάσταση στο χωριό είναι τραγική έχουν πλημμυρίσει τα πάντα από τον ποταμό. Εγώ πρόλαβα και έφυγα από το σπίτι μου, όμως η γειτόνισσά μου που είναι και ηλικιωμένη δεν πρόλαβε να φύγει πλημμύρισε το σπίτι της και για να σωθεί ανέβηκε στην ταράτσα του σπιτιού της. Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει εμφανιστεί κάνεις στο Κυμάσι, μας έχουν αφήσει στο έλεος της καταστροφής όπως και στις προηγούμενες πλημμύρες».

Λίγο μετά τις 10 το πρωί εστάλη προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις)  στο Μαντούδι Εύβοιας προειδοποιώντας τους κατοίκους για τον κίνδυνο υπερχείλισης χειμάρρων.

Οι κάτοικοι κλήθηκαν να περιορίσουν τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων & ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα