

«Έχουμε ήδη ένα νέο κύμα κορονοϊού το οποίο έχει ξεκινήσει τις τελευταίες 10 ημέρες τουλάχιστον και αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη», δήλωσε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.
Μάλιστα, μιλώντας στην ΕΡΤ για την εξέλιξη της πανδημίας τόνισε ότι «μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουμε περίπου διπλάσιο αριθμό κρουσμάτων».
Ο κ. Σαρηγιάννης τόνισε ότι «αυτή την στιγμή δεν κάνουμε ως κοινωνία τίποτα», καταγγέλλοντας «τη χαλάρωση των μέτρων σε εστιατόρια και χώρους όπου υπάρχει πολύς συνωστισμός».
Αναγκαία τα συχνά τεστ
Η αύξηση των κρουσμάτων εντοπίζεται κυρίως στις τουριστικές περιοχές και ιδίως σε δημοφιλείς προορισμούς. Γι’ αυτό όπως είπε «θα ήταν καλό να είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους, όπως και σε εξωτερικούς σε συνθήκες συγχρωτισμού».
Ο κ. Σαρηγιάννης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα μέτρα προφύλαξης από τον κορονοϊό στις κατασκηνώσεις επισημαίνοντας ότι τα παιδιά θα πρέπει να φοράνε μάσκες: «Καλό θα είναι, με δεδομένη την πολύ μεγάλη διαφυγή ανοσίας της Όμικρον 4 και Όμικρον 5, να προστατεύσουμε τα παιδιά μας με 1 – 2 σελφ τεστ την εβδομάδα πριν να πάνε τα παιδιά στις κατασκηνώσεις».
Ο ίδιος χαρακτήρισε ως λάθος τη μείωση των τεστ αυτοδιάγνωσης και rapid test στην κοινωνία. «Το να μειώνουμε τα τεστ είναι σα να πυροβολούμε τα πόδια μας», δήλωσε στην εκπομπή «με νέα ματιά».
«Έχει αποδειχθεί ότι ο αυξημένος αριθμός τεστ σταματάει σημαντικά τη διασπορά», πρόσθεσε σχετικά.
Σχετικά Νέα
Bloomberg: Πιθανές συνομιλίες ΗΠΑ με Ουκρανούς και Ευρωπαίους αξιωματούχους την Τετάρτη
Συνομιλίες θα πραγματοποιήσει πιθανόν η Ουάσινγκτον, την Τετάρτη στο Λονδίνο, με Ουκρανούς και Ευρωπαίους.
Πάπας Φραγκίσκος: Αυτά είναι τα πιθανά αίτια θανάτου σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ
Τα ιταλικά αλλά και διεθνή μέσα ενημέρωσης κάνουν εκτενή αναφορά στον θάνατό του και.
Στις 23 Απριλίου πρόκειται να τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Πάπα Φραγκίσκου
Η σορός του Πάπα Φραγκίσκου πρόκειται να τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα μεθαύριο, 23 Απριλίου..
Δασμοί: Και δεύτερο αεροσκάφος της Boeing επιστρέφει στις ΗΠΑ από την Κίνα
Ένα δεύτερο αεροσκάφος της Boeing που προοριζόταν για κινεζική αεροπορική εταιρεία κατευθυνόταν πίσω στις.