

Ακόμα και 10.000 κρούσματα κορωνοϊού προβλέπει, ως αποτέλεσμα των self tests που θα διενεργούνται, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.
«Με τα self tests θα δούμε 8.000 και 10.000 κρούσματα, κάτι που είναι εξαιρετικά θετικό καθώς αυτοί θα είναι οι άνθρωποι που χάναμε, οι ασυμπτωματικοί. Έτσι θα αποφύγουμε τη διασπορά», σημείωσε, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.
Αναφερόμενος στη Θεσσαλονίκη, τόνισε ότι την τελευταία εβδομάδα η επιδημιολογική εικόνα είναι αυξητική σε σχέση με την Αττική. «Στην Αττική σε λίγο θα φτάσουμε σε ένα επίπεδο κορύφωσης, το οποίο θα αρχίσει να αποκλιμακώνεται λίγο πριν από τα μέσα του Απριλίου, δηλαδή σε μία εβδομάδα. H σταθεροποίηση και η αποκλιμάκωση εξαρτάται από το τι κάνουμε. Βασίζονται στη λογική ότι κάνουμε τα self test και καταφέρνουμε να βάλουμε σε πραγματική καραντίνα αυτούς που είναι θετικοί», ανέφερε.
Παράλληλα, πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν πλέον οι δυνατότητες να γίνουν αεροδιακομιδές στην Αθήνα, όπως συνέβαινε το προηγούμενο διάστημα.
«Υγειονομικά είναι σωστή η απόφαση να μην ανοίξει το λιανεμπόριο στη Θεσσαλονίκη. Δικαιολογώ την απόφαση κυρίως για την προοπτική που υπάρχει να πιεστεί πολύ το σύστημα υγείας. Αυτό που βλέπουμε είναι ότι με τα ανοίγματα και τα self test η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη θα συνεχίσει να αυξάνεται μέχρι τα μέσα περίπου του μήνα, όσον αφορά τα κρούσματα και σίγουρα βλέπουμε αύξηση μέχρι το τέλος του μήνα σε ανάγκες για κλίνες ΜΕΘ και διασωληνωμένους», σημείωσε ο καθηγητής.
Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων, ο κ. Σαρηγιάννης είπε πως δεν τον τρομάζει το άνοιγμα σε όλες τις περιοχές της χώρας με δεδομένη τη χρήση των self test από εκπαιδευτικούς και μαθητές.
Τέλος, για το αν θα κάνουμε Πάσχα στο χωριό είπε ότι «οι συνθήκες στα νοσοκομεία στο τέλος του Απρίλη θα είναι τέτοιες ώστε ο καθένας από μας που σκέπτεται λογικά να μη θελήσει να το ρισκάρει για τον εαυτό του και την οικογένειά του».
Σχετικά Νέα
FDA: Σχεδιάζει να τερματίσει τους τακτικούς ελέγχους για την ασφάλεια τροφίμων, λένε πηγές
Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) σχεδιάζει να τερματίσει το μεγαλύτερο μέρος.
Μετ’ εμποδίων η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα – Στη Σύρο αποβιβάστηκαν 220 άτομα λόγω λάθους στα εισιτήριά τους
Αυξημένη ήταν χθες η κίνηση στα δύο οδικά δίκτυα καθώς αρκετοί εκδρομείς επέστρεψαν από.
Μικρά κέρδη στη Λεωφόρο Αθηνών μετά τις αργίες
Επιστροφή στη δράση για τους επενδυτές στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους τελευταίους να «ζυγίζουν».
Οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 25 Απριλίου
Συνολικά 1.253.742.257,83 ευρώ θα καταβληθούν σε 2.530.742 δικαιούχους από σήμερα 22 Απριλίου έως τις.