Σαρηγιάννης: Ναι στην επαναλειτουργία των ΑΕΙ- Η εστίαση έπρεπε να ανοίξει μετά τα σχολεία

Έμφαση στην πρόληψη και στην ανάγκη συμμετοχής σε οργανωμένους διαλόγους με τους κοινωνικούς φορείς, έδωσε ο καθηγητής περιβαλλοντικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μιλώντας στην εκδήλωση του Ιδρύματος Γεωργίου Παπανδρέου «Συνέπειες, λύσεις και προτάσεις την εποχή του COVID».

Σύμφωνα με τον κ. Σαρηγιάννη, η εστίαση έπρεπε να ανοίξει μετά τα σχολεία. «Χρειάζεται επιβράδυνση στο άνοιγμά της λόγω του ότι μιλάμε για ολόκληρο σύστημα που ίσως δεν αρκούν τα self – test για να το καλύψουν. Η διασπορά εξαρτάται από τον βαθμό της επιδημιολογικής καμπύλης» επισήμανε σχετικά.

Μιλώντας για την «καλή λειτουργία οικονομίας, κοινωνίας και προστασία δημόσιας υγείας» ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης συνέστησε μέτρα υγειονομικής ασφάλειας σε συνδυασμό με άλλα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας.

Ειδικότερα πρότεινε:

-Eνίσχυση της τηλεργασίας

-Περιορισμό αερογενούς μετάδοσης (αποτελεί τον 2ο μεγαλύτερο παράγοντα μετάδοσης)

-Αύξηση του αριθμού των δοκιμών (test) σε πλείστους χώρους (κοινωνικούς και ιδιωτικούς)

-Μαζικοποίηση ελέγχων

-Ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας (δεν έχει επιτευχθεί ακόμα, διαπιστώνεται έλλειμμα)

-Έλεγχο δυναμικής της πανδημίας μέσω των εμβολιασμών

Στην συνέχεια, ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης αναφέρθηκε στην εκπόνηση σχεδίου από την επιτροπή συλλόγου καθηγητών ΑΠΘ για τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας στα ΑΕΙ.

«Ορθώς ανοίγουν οι δραστηριότητες αλλά υπό προϋποθέσεις για να μην υπονομευθεί ο έλεγχος της διασποράς» υπογράμμισε ακόμη.

Δείτε όλα όσα είπε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης μετά το 23:25:

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα