Σαρηγιάννης: Αν δεν φτάσουμε στο 75% τον εμβολιασμό τότε τα κρούσματα θα φτάσουν τα 6.000 την ημέρα

Στην ανάγκη να υπάρξει μαζικότερος εμβολιασμός κατά του κορονοϊού αναφέρθηκε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης υποστηρίζοντας ότι σε αντίθετη περίπτωση τα κρούσματα θα φτάσουν τα 6.000 την ημέρα

Για νέα αυξητική τάση των κρουσμάτων του κορονοϊού στην Ελλάδα έκανε λόγο ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης προειδοποιώντας ότι αν δεν αυξηθεί ο εμβολιασμός τα κρούσματα θα φτάσουν και τα 6.000 την ημέρα.

«Αν ο εμβολιασμός το φθινόπωρο δεν φτάσει στο 75% θα έχουμε 6000 κρούσματα την ημέρα» είπε χαρακτηριστικά στον ΑΝΤ1.

Παράλληλα, τόνισε ότι «μέχρι τέλος του μήνα θα έχουμε 3.500 κρούσματα την ημέρα και μεγαλύτερη αύξηση στην συνέχεια».

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ χαρακτήρισε «σημαντικό να κάνουμε rapid test σε περιοχές που δείχνουν έντονη αυξητική τάση» και σημείωσε ότι «μπορούν να λήξουν τα μέτρα στην Μύκονο την επόμενη εβδομάδα, αν το πάρουμε σοβαρά».

Μιλώντα νωρίτερα στο Newsbomb.gr ο κ. Σαρηγιάννης παρατήρησε ότι «εξελίσσεται με μεγάλη ταχύτητα η μετάλλαξη Δέλτα στην Ελλάδα, είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή που περιμέναμε. Η Δέλτα είναι πολύ μεταδοτική, αυτό είναι πολύ δυσάρεστο γιατί είναι πολύ πιο εύκολο να μεταδοθεί. Είναι σαν να πατάμε τέρμα το γκάζι στο αυτοκίνητο».

Συνεχίζοντας ο κ. Σαρηγιάννης εξήγησε πως το μόνο που μπορεί να ανακάμψει την ανοδική τάση των μεταλλάξεων, είναι οι τακτικοί δειγματοληπτικοί ελέγχοι.

«Η μονή λύση για να ανακοπή η αυξητική τάση των κρουσμάτων είναι κυρίως ο εμβολιασμός και η αύξηση των τεστ. Ειδικότερα, στα νησιά οι εργαζόμενοι πρέπει μα εμβολιαστούν για να συνεχίσει η δουλεύει η οικονομία. Επιπλέον, είναι σημαντικό να αυξηθούν οι έλεγχοι σε λιμάνια, αεροδρόμια και τουριστικές επιχειρήσεις», τόνισε μιλώντας στο Newsbomb.gr.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα