Σαρακιώτης: Πόσες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ χρωστά η ΝΔ στη ΔΕΗ;

«Μιας και τα στελέχη της ΝΔ κόπτονται για τα οικονομικά αποτελέσματα της ΔΕΗ, ας μας πουν πρώτα πόσες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ χρωστά το κόμμα τους στην εν λόγω επιχείρηση», σημειώνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Σαρακιώτης.

Ο ίδιος, μιλώντας στην ΕΡΤ, πρόσθεσε ότι «η στήριξη της κυβέρνησης προς τη μεσαία τάξη ξεκίνησε ήδη με την εν τοις πράγμασι κατάργηση της -ψηφισμένης από το ΣΥΡΙΖΑ- μείωσης του ΦΠΑ στην ενέργεια από το 13% στο 6% μέσω των αυξήσεων που εξήγγειλε ο κ. Χατζηδάκης».

«Η ΝΔ κινείται ήδη στα χνάρια της περιόδου 2010-2014, όταν είχε αυξήσει τα τιμολόγια κατά 60%, ενώ επί ΣΥΡΙΖΑ αξίζει να θυμηθούμε ότι δεν υπήρξε καμία αύξηση», τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, αναφορικά με τις ανακοινωθείσες αλλαγές στην παιδεία, ο κ. Σαρακιώτης δήλωσε ότι «θυμόμαστε όλοι ότι μέχρι το 2015, η διαδικασία τοποθέτησης των εκπαιδευτικών στα σχολεία συνεχιζόταν έως το Δεκέμβριο, ενώ η διδασκαλία των μαθημάτων γινόταν μέσω φωτοτυπιών».

«Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ τα σχολεία ξεκινούσαν το Σεπτέμβριο πλήρως στελεχωμένα με τους μαθητές να λαμβάνουν τα βιβλία τους εγκαίρως, ενώ ο κανόνας 1 πρόσληψη για 5 αποχωρήσεις (1/5) μετατράπηκε σε 1/1» πρόσθεσε ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ακόμη δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι «ήδη, από την προηγούμενη κυβέρνηση ξεκίνησε και η διαδικασία 4.300 προσλήψεων στην ειδική αγωγή και χαίρομαι που η ΝΔ δεν ακύρωσε το μέτρο, αλλά και μετά λύπης μου ακούω γενικότητες σχετικά με τις προγραμματισμένες προσλήψεις 10.500 εκπαιδευτικών».

«Ελπίζω να μην επανέλθουμε στις αλήστου μνήμης εποχές, όταν ο κ. Μητσοτάκης απέλυε εκπαιδευτικούς και εφάρμοσε το καθεστώς της διαθεσιμότητας την περίοδο 2012-2014», δήλωσε ο ίδιος καταληκτικά.

πηγή: Αυγή

Σχετικά Νέα