Σαρακιώτης: Όταν η Ν.Δ. στερεύει από επιχειρήματα, καταφεύγει στη Βενεζουέλα

«Προσωπικά σε εμένα δεν έχει έρθει κάποιος πολίτης της Φθιώτιδας να μου αναφέρει για τα προβλήματα, που υπάρχουν στη Βενεζουέλα. Όταν η Ν.Δ. στερεύει από επιχειρήματα, καταφεύγει στη Βενεζουέλα» απάντησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Σαρακιώτης στην αναπληρώτρια εκπρόσωπο τύπου της Ν.Δ. Σοφία Ζαχαράκη.

Στο θέμα της 90χρονης στην Θεσσαλονίκη που συνελήφθη επειδή πούλαγε καλτσάκια και την όψιμη ευαισθησία της Ν.Δ. ο κ. Σαρακιώτης ανέφερε:

«Αν η 90χρονη γυναίκα στη Θεσσαλονίκη λεγόταν «Πέτρος Μαντούβαλος», καταδικασμένος για 13 χρόνια ή «Νίκος Γεωργιάδης», ο οποίος ασελγούσε σε ανήλικα αγόρια, θα είχε την ίδια αντιμετώπιση, ή θα είχε τη θαλπωρή των ΜΜΕ και όλων εκείνων που στηρίζουν τις περιπτώσεις των καταδικασμένων φίλων του Κυριάκου Μητσοτάκη;»

«Στόχος μας είναι η νίκη για να συνεχίσει η επιτυχής πορεία της Ευρωομάδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.. Να θυμίσω ότι οι Ευρωβουλευτές της Ν.Δ. ψήφισαν πριν λίγο διάστημα για το 12ωρο για τους αυτοκινητιστές, το οποίο καταψήφισε η Ευρωομάδα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.» είχε σημειώσει λίγο νωρίτερα, ο βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αναφορικά με τον εκλογικό στόχο του κυβερνώντος κόμματος εν όψει των Ευρωεκλογών.

Όσον αφορά την προσπάθεια επαναθεμελίωσης του κοινωνικού κράτους, ο κ. Σαρακιώτης υπογράμμισε ότι «Μετά την αποτροπή της μείωσης των συντάξεων, που συνιστά επιτυχία της ελληνικής κυβέρνησης, έχει ανακύψει η μεγάλη πρόκληση της ρύθμισης των 120 δόσεων και να είστε βέβαιοι ότι και αυτή η προσπάθεια θα στεφθεί με επιτυχία».

Στη συνέχεια, ο κ. Σαρακιώτης υπενθύμισε την απραξία της κυβέρνησης της Ν.Δ. επί συγκεκριμένων ζητημάτων:

«Πότε νομοθέτησε για κάποιο μηχανισμό για τους υπερχρεωμένους επιχειρηματίες; Προσωπικά θυμάμαι μόνο το νόμο του κ. Δένδια, στον οποίο υπήχθησαν τρεις επιχειρήσεις! Στο νόμο της σημερινής κυβέρνησης του εξωδικαστικού μηχανισμού έχουν υπαχθεί 2.000 επιχειρήσεις. Ξεχνούν ότι, το 2012, τα κόκκινα δάνεια ανέρχονταν στα 54 δις ευρώ, ενώ στα τέλη του 2014 αυξήθηκαν στα 98 δις; Ποιες ήταν οι νομοθετικές πρωτοβουλίες τους για την αντιμετώπιση αυτού του τεράστιου προβλήματος; Αυτούς, που κατέστρεψαν, ας μην τους επικαλούνται».

Τέλος, ο κ. Σαρακιώτης αναφέρθηκε στην καταστροφολογική κριτική της Ν.Δ. τονίζοντας: «Διαβάζω στο έγκριτο διεθνές περιοδικό ‘Forbes’ ότι το Ελληνικό Χρηματιστήριο είναι το καλύτερο στην Ευρώπη για το 2019. Επίσης, πληροφορούμαι ότι η χώρα μας, στην παγκόσμια κατάταξη ανταγωνιστικότητας, το 2013 βρισκόταν στην 96η θέση και πλέον βρίσκεται στην 57η. Οι εξαγωγές καταγράφουν ρεκόρ, ο τουρισμός σημειώνει ιστορικό υψηλό, η ανεργία έχει περιοριστεί κατά 10 μονάδες. Αν θυμούνται το 2014 και μιλούν περί καταστροφής, τους ενημερώνω ότι ζούμε στο 2019 και η χώρα αλλάζει σελίδα».

avgi.gr

Σχετικά Νέα