Σαουδική Αραβία: Η Morabaha αναζητά έως και 83,4 εκ. δολάρια σε αρχική δημόσια προσφορά

Η Morabaha Marina Financing με έδρα τη Σαουδική Αραβία επιδιώκει να συγκεντρώσει έως και 312,9 εκατομμύρια ριάλ (83,4 εκατομμύρια δολάρια) από μια αρχική δημόσια προσφορά, ακόμη και καθώς οι ανησυχίες για τη μεταβλητότητα της αγοράς ωθούν άλλες επιχειρήσεις στο βασίλειο να καθυστερήσουν τις προγραμματισμένες πωλήσεις μετοχών, σύμφωνα με το Bloomberg.

Το μη τραπεζικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα καθόρισε το εύρος τιμών για την προσφορά του στα 13-14,6 ριάλ ανά μετοχή, ανέφερε σε ανακοίνωσή του σήμερα. Η Morabaha σχεδιάζει να πωλήσει ένα ποσοστό 30%, ή 21,4 εκατομμύρια μετοχές, και αναμένεται να ανακοινώσει την τελική τιμή της προσφοράς στις 21 Μαΐου.

Η προσφορά έρχεται αφού η Aramco ανέβαλε την εισαγωγή στο χρηματιστήριο της επιχείρησης εμπορίας ενέργειας και η εταιρεία γεωτρήσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου ADES International Holding, η οποία υποστηρίζεται από το κρατικό ταμείο πλούτου της Σαουδικής Αραβίας, καθυστέρησε τη δημόσια εγγραφή της για το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Οι προσφορές στη Σαουδική Αραβία, συνήθως μία από τις πιο πολυσύχναστες αγορές εισαγωγής στον Κόλπο, έχουν ηρεμήσει σε σχέση με πέρυσι, ενώ χρηματιστήρια όπως αυτό του Άμπου Ντάμπι έχουν βγει στο προσκήνιο. Φέτος έχουν συγκεντρωθεί μόλις 92,55 εκατομμύρια δολάρια από τις εισαγωγές στην πρωτεύουσα Ριάντ, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg.

Το MRNA, όπως είναι γνωστό το Morabaha, προσφέρει χρηματοδότηση σύμφωνα με τη Σαρία για ιδιώτες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Η Albilad Investment ενεργεί ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος, διαχειριστής, επικεφαλής διαχειριστής και ανάδοχος της προσφοράς.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα