Σαουδική Αραβία: Η Aramco αναζητά επενδυτές για έργο φυσικού αερίου, αξίας 110 δισ. δολαρίων

Η Aramco της Σαουδικής Αραβίας αναζητά επενδυτές για ένα μεγάλο έργο αξιοποίησης φυσικού αερίου στην περιοχή της Τζαφουράχ, ύψους 110 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg.

Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, η κρατική εταιρεία της Σ. Αραβίας βρίσκεται σε αναζήτηση υποψηφίων που θα μπορούσαν να συνεισφέρουν στο ενεργειακό project της Τζαφουράχ, στα ανατολικά της χώρας.

Η Arammco ψάχνει επενδυτές, μεταξύ ιδιωτικών fund και άλλων υποψηφίων, που θα μπορούσαν να ασχοληθούην με αντικείμενα όπως η αποθήκευση αερίου, η κατασκευή αγωγών και τα εργοστάσια υδρογόνου.

Η επενδυτική τράπεζα Evercore συμβουλεύει την Aramco επί του θέματος.

Σημειώνεται πως το project της Τζεφουράχ αποτελεί βασικό σημείο στην προσπάθεια της Σαουδικής Αραβίας για την ενίσχυση της χώρας στον κλάδο της ενέργειας, πέρα από το πετρέλαιο. Υπολογίζεται πως στην περιοχή εκτιμάται πως βρίσκονται 200 τρισ. κυβικών ποδιών αερίου προς αξιοποίηση, με την Aramco να θέλει να ξεκινήσει την παραγωγή από το 2025, φτάνοντας την πώληση 2 δισ. κυβικών ποδιών αερίου ανά μέρα από το 2030.

Η κυβέρνηση της χώρας έχει αναφέρει πως ένα μεγάλο μέρος του αερίου που θα προέχεται από την περιοχή θα χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία ενέργειας
«μπλε υδρογόνου», συμπληρώνει το Bloomberg.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα