

Η Aramco της Σαουδικής Αραβίας αναζητά επενδυτές για ένα μεγάλο έργο αξιοποίησης φυσικού αερίου στην περιοχή της Τζαφουράχ, ύψους 110 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg.
Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, η κρατική εταιρεία της Σ. Αραβίας βρίσκεται σε αναζήτηση υποψηφίων που θα μπορούσαν να συνεισφέρουν στο ενεργειακό project της Τζαφουράχ, στα ανατολικά της χώρας.
Η Arammco ψάχνει επενδυτές, μεταξύ ιδιωτικών fund και άλλων υποψηφίων, που θα μπορούσαν να ασχοληθούην με αντικείμενα όπως η αποθήκευση αερίου, η κατασκευή αγωγών και τα εργοστάσια υδρογόνου.
Η επενδυτική τράπεζα Evercore συμβουλεύει την Aramco επί του θέματος.
Σημειώνεται πως το project της Τζεφουράχ αποτελεί βασικό σημείο στην προσπάθεια της Σαουδικής Αραβίας για την ενίσχυση της χώρας στον κλάδο της ενέργειας, πέρα από το πετρέλαιο. Υπολογίζεται πως στην περιοχή εκτιμάται πως βρίσκονται 200 τρισ. κυβικών ποδιών αερίου προς αξιοποίηση, με την Aramco να θέλει να ξεκινήσει την παραγωγή από το 2025, φτάνοντας την πώληση 2 δισ. κυβικών ποδιών αερίου ανά μέρα από το 2030.
Η κυβέρνηση της χώρας έχει αναφέρει πως ένα μεγάλο μέρος του αερίου που θα προέχεται από την περιοχή θα χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία ενέργειας
«μπλε υδρογόνου», συμπληρώνει το Bloomberg.
Σχετικά Νέα
ΗΠΑ: Η υποβολή αίτησης για άσυλο ενδέχεται να κοστίζει 1.000 δολάρια
Ρεπουμπλικάνοι της κάτω Βουλής θέλουν να επιβληθούν κόστη «τουλάχιστον 1.000 δολαρίων» σε κάθε πρόσωπο.
Κάλλας για τις 100 ημέρες Τραμπ: “Δεν μοιάζει με τίποτα άλλο που έχουμε δει στο παρελθόν”
Στις 100 ημέρες που βρίσκεται ο Ντόναλντ Τραμπ στην αμερικανική προεδρία, έχει προκαλέσει αρκετό.
Η Βενεζουέλα χαρακτηρίζει «απαγωγή» τον χωρισμό 2χρονου κοριτσιού από τη μητέρα του με απόφαση των αρχών των ΗΠΑ
Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας χαρακτήρισε χθες «απαγωγή» τον χωρισμό από τις αμερικανικές αρχές κοριτσιού.
Ο Τραμπ θα χαλαρώσει τον αντίκτυπο των δασμών στις αυτοκινητοβιομηχανίες των ΗΠΑ
Κινήσεις για τη μείωση του αντίκτυπου των δασμών στην αυτοκινητοβιομηχανία των ΗΠΑ αναμένεται να.