Σαουδική Αραβία: Γιγάντια συμφωνία 5,6 δισ. δολαρίων με την κινεζική Human Horizons για την ανάπτυξη EV

Κολοσσιαία συμφωνία υπεγράφη μεταξύ του υπουργείου Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας και της κινεζικής εταιρείας κατασκευής ηλεκτρονικών αυτοκινήτων Human Horizons, ύψους 5,6 δισ. δολαρίων, με σκοπό την συνεργασία για την ανάπτυξης, κατασκευή και πώληση οχημάτων, σύμφωνα με ανακοινώσεις του σαουδαραβικού κρατικού πρακτορείου ειδήσεων, την οποία επικαλούνται το Reuters.

Η συμφωνία αντιπροσωπεύει περισσότερο από το μισό των επενδύσεων αξίας άνω των 10 δισ. δολαρίων που συμφωνήθηκαν την πρώτη ημέρα της αραβο-κινεζικής επιχειρηματικής διάσκεψης στο Ριάντ την Κυριακή, σε τομείς που καλύπτουν την τεχνολογία, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τη γεωργία, τα ακίνητα, τα μέταλλα, τον τουρισμό.

adtry{parent.AdformWin3z5bu3jclow(window)}catch(ex){new Image().src=’https://track.adform.net/serving/jslog/?src=htmlcb&msg=’+encodeURIComponent(”+(ex.stack||ex))}” data-onload=”(function E(a,c){function e(){c?p.open():p.open(“text/html”,”replace”);m?k.call(p,b):p.write(b);g.__rendered__=!0}var b=a.getAttribute(“data-contents”),g=a.contentWindow,f=g.parent,p=g.document,d=g.setTimeout;try{var k=f.parent&&f.parent.HTMLDocument&&f.parent.HTMLDocument.prototype.write}catch(q){}var m=k&&f.HTMLDocument&&f.HTMLDocument.prototype.write!==k;-1==a.offsetHeight||g.__rendered__||(g.__rendered__=!0,c?e():d(e,0))})(this,false)”>
Ενώ η σχέση μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας, του κορυφαίου εξαγωγέα πετρελαίου στον κόσμο, και της Κίνας παραμένει προσηλωμένη σε ενεργειακούς δεσμούς, υπήρξε μια προσπάθεια για τόνωση των επενδύσεων σε μη πετρελαϊκούς τομείς ως μέρος της ατζέντας διαφοροποίησης από το σαουδαραβικό βασίλειο.

Μέρος του σχεδίου της Σαουδικής Αραβίας είναι η ανάπτυξη μιας εγχώριας βιομηχανίας κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων. Η Human Horizons κατασκευάζει ηλεκτρικά οχήματα με την επωνυμία HiPhi στην Κίνα.

Οι άμεσες ξένες επενδύσεις της Κίνας στις αραβικές αγορές ανήλθαν σε 23 δισ. δολάρια το 2021, εκ των οποίων 3,5 δισ. δολάρια στη Σαουδική Αραβία.

Η Human Horizons ανακοίνωσε τον Μάρτιο ότι θα λανσάρει την premium μάρκα HiPhi της σε κάποιες ευρωπαϊκές αγορές φέτος, καθώς θέλει να επεκταθεί στο εξωτερικό.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα