

Ήταν 12 Οκτωβρίου 1944, ημέρα Πέμπτη, σαν σήμερα πριν από 77 χρόνια, όταν οι ναζί κατέβασαν τη σβάστικα από τον βράχο της Ακρόπολης, με την Αθήνα να είναι ελεύθερη και πάλι, έπειτα από τέσσερα χρόνια κατοχής.
Την ιστορική εκείνη ημέρα, ο αθηναϊκός λαός παρακολούθησε την κατάθεση στεφάνου από τον επικεφαλής των Γερμανών μαζί με τον κατοχικό (διορισμένο) δήμαρχο στο μνημείο του άγνωστου στρατιώτη.
Όταν οι Γερμανοί εγκατέλειψαν το χώρο της Πλατείας Συντάγματος, το πλήθος ποδοπάτησε το στεφάνι και στη συνέχεια εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι ξέσπασαν σε αλαλαγμούς χαράς, γιορτάζοντας τη μεγάλη στιγμή που περίμεναν να έλθει τριάμισι ολόκληρα χρόνια.
Την αυτή εκείνη, τίμησε το πρωί της Τρίτης, άγημα των Ενόπλων Δυνάμεων που έκανε την έπαρση της ελληνικής σημαίας, στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.
Στις 11 π.μ., η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, θα μεταβεί στην Ακρόπολη για την επίσημη τελετή έπαρσης και στη συνέχεια θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.
Σχετικά Νέα
21 Απριλίου 1967: 58 χρόνια από την «Μαύρη» ημέρα της Χούντας των συνταγματαρχών – Ο ρόλος των γυναικών
Το στρατιωτικό πραξικόπημα που επέβαλλε την επταετή χούντα των συνταγματαρχών στην Ελλάδα, εκδηλώθηκε τα.
Οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι βρήκαν χρώμα που κανείς δεν έχει ξαναδεί – Πώς μοιάζει
Μετά από μερικές εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια ζωής στη Γη, οι άνθρωποι μπορεί να νομίζουν.
Deutsche Welle: Τι μας περιμένει μετά θάνατον; – Έχουμε ψυχή;
«Τι μας περιμένει μετά θάνατον;» είναι ο τίτλος άρθρου που δημοσιεύει η γερμανική Deutsche Welle και υπογράφει.
Απειλεί τη δημοσιογραφία η Τεχνητή Νοημοσύνη;
Η Τεχνητή Νοημοσύνη δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη δημοσιογραφία. Αντικειμενική πρόβλεψη ή ευσεβής πόθος;.