

Συνολικά 700 αιτούντες άσυλο αναμένονται να μεταφερθούν σήμερα, Δευτέρα, από τη Σάμο στον Πειραιά και από εκεί σε δομές στην ενδοχώρα. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει γνωστός, αύριο θα φτάσει στο λιμάνι της Σάμου το ταχύπλοο PAROS Jet το οποίο θα παραλάβει τους αιτούντες άσυλο.
Στη Σάμο ζουν σήμερα περισσότεροι από 6.500 αιτούντες άσυλο, με το κέντρο στο νησί να έχει επίσημη δυναμικότητα μόλις 700 ατόμων.
Στο μεταξύ μεταφέρθηκαν σε χώρο μπροστά στην είσοδο του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης όπου στήθηκαν σκηνές, οι αιτούντες άσυλο που είχαν φύγει από τον καταυλισμό του υπερπλήρους ΚΥΤ μετά την καταστροφική πυρκαγιά και είχαν βρει καταφύγιοσε δημόσιους χώρους στο κέντρο της πόλης, στην πλατεία Θεμιστοκλή Σοφούλη.
Στο οικόπεδο ήδη έχουν στηθεί σκηνές, ώστε να παραμείνουν προσωρινά για 3 με 4 ημέρες έως ότου ολοκληρωθούν οι εργασίες καθαρισμού εντός του καμμένου χώρου από την πρόσφατη πυρκαγιά.
Μετά το πέρας των εργασιών θα τοποθετηθούν μεγάλες στρατιωτικές σκηνές για να διαμείνουν οι πρόσφυγες και μετανάστες που έμειναν χωρίς καμιά, υποτυπώδη έστω, στέγαση.
Τέλος, αύριο Δευτέρα 21/10, προγραμματίζεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το προσφυγικό από φορείς του νησιού.
πηγές ΑΠΕ_ΜΠΕ – samos24.gr
Σχετικά Νέα
Άρης Μουγκοπέτρος: «Kρατούσε αναμμένη κροτίδα στα χέρια του και την επιδείκνυε»
Ο δεξιοτέχνης του κλαρίνου Άρης Μουγκοπέτρος βρίσκεται στη σκηνή σε γλέντι σε χωριό της.
Σε 1,5 χρόνο ο Προαστιακός Δυτικής Αττικής – Ποιους σταθμούς θα περιλαμβάνει
Τέλη του 2026 με αρχές του 2027 θα δοθεί στην κυκλοφορία ο Προαστιακός Σιδηρόδρομος.
Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα: Πώς μπορείτε να ανακτήσετε τις πινακίδες – Πού μπορείτε να κάνετε τη διαδικασία
Σε λειτουργία είναι από τις 10 Απριλίου η ειδική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, myCar, για.
Καιρός: Εβδομάδα «Ψυχρών Λιμνών» και απογευματινής αστάθειας
Δελτίο καιρού: Βροχές και πτώση θερμοκρασίας εν όψει, σύμφωνα με όσα αναφέρει στην πρόγνωση καιρού ο.