

Σε πεδίο σφοδρής αντιπαράθεσης ανάμεσα στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας μετατράπηκε για μια ακόμη φορά ο χώρος της παιδείας και συγκεκριμένα η πρόθεση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δώσει την δυνατότητα ελεύθερης εισαγωγής όλων των νέων στα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.
Σήμερα το πρωί διασταύρωσαν τα ξίφη τους η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρη Μαρκόπουλο, με τις απαντήσεις εκατέρωθεν να είναι αιχμηρές αλλά και να δείχνουν τις προθέσεις τους για τον τρόπο που σκέφτονται για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια.
Η κ. Θεανώ Φωτίου υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει την ελάχιστη βάση εισαγωγής μετά τις εκλογές, ενώ ο κ. Δημήτρης Μαρκόπουλος θύμιζε στην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ότι όταν η υποψήφια βουλευτής είχε πει ότι οι φοιτητές πρέπει να μπαίνουν «αβέρτα» στα ακαδημαϊκά ιδρύματα για να υποστηρίξει στην συνέχεια ότι ειρωνευόταν.
Ο διάλογος των βουλευτών της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια
«Το κυρίαρχο είναι η θέση μας να ισχυροποιηθεί και να κρατηθεί το άρθρο 16 (Συντάγματος). Δεν πρόκειται να δώσουμε 40.000 παιδιά του ελληνικού λαού με την ελάχιστη βάση εισαγωγής στα κολέγια για να αυξάνει το εισόδημα τον κολεγιαρχών. Τεράστιο κακό ότι άφησε 40.000 παιδιά απ’ έξω» είπε η κυρία Φωτίου κατά τη διάρκεια εκπομπής στο Action24 για να προσθέσει «την επόμενη που θα εκλεγούμε και θα γίνουμε κυβέρνηση τα παιδιά θα μπουν στα πανεπιστήμια».
«Αβέρτα με μηδέν;» τη ρώτησε ο κ. Μαρκόπουλος για να ακολουθήσει ο εξής διάλογος:
Φωτίου: Αβέρτα γιατί όλοι ξέρουν πολύ καλά ότι όταν μια χρονιά βάζουν δύσκολα θέματα τα παιδιά παίρνουν 7 – 8
Μαρκόπουλος: Αβέρτα με λευκή κόλλα. Πανεπιστημιακός λαϊκισμός
Κακούσης (δημοσιογράφος): Την παρασύρατε με το «αβέρτα» το είπατε και το επανέλαβε
Φωτίου: Σας ειρωνεύομαι και το ξέρετε.
Μαρκόπουλος: Δεν πειράζει και εγώ γελάω με αυτά που λέτε
Φωτίου: Το αβέρτα είναι μια βλακεία
Μαρκόπουλος: Την είπατε όμως άρα λέτε βλακείες τότε. Είπε ότι θα μπαίνουν αβέρτα
Φωτίου: Σας ειρωνεύτηκα με το αβέρτα
Στην συνέχεια πάντως η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε στην κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής ενώ στο ερώτημα πώς θα διδάξει ένας μαθηματικός που εισάγεται στην σχολή με βαθμό «3» υποστήριξέ ότι υπάρχουν μελέτες «που δείχνουν πως δεν συνδέεται η εισαγωγή ενός ανθρώπου στο πανεπιστήμιο με το πόσο καλός επιστήμονας θα γίνει».
Σχετικά Νέα
Κωνσταντοπούλου: Σαν σήμερα πριν από 58 χρόνια κάποιοι θέλησαν να βάλουν την Ελλάδα στον γύψο προφασιζόμενοι ότι “σώζουν τη χώρα”
“Σαν σήμερα πριν από 58 χρόνια κάποιοι θέλησαν να βάλουν την Ελλάδα στον γύψο..
Ζαχαράκη: Ο Πάπας αφιέρωσε τη ζωή του στην υπηρεσία του πλησίον ακολουθώντας την ευαγγελική διδαχή «αγαπάτε αλλήλους»
Ανάρτηση για την απώλεια του Πάπα Φραγκίσκου έκανε η Σοφία Ζαχαράκη, στον προσωπικό λογαριασμό.
Ανδρουλάκης: Να επεκταθεί στους μάχιμους πυροσβέστες το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας
Το πυροσβεστικό κλιμάκιο στον Σταυρό του νομού Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής,.
Τσίπρας για Πάπα Φραγκίσκο: Πνευματικός ηγέτης που επέλεξε να γίνει η φωνή των φτωχών και των κατατρεγμένων
Τη θλίψη του για τον θάνατο του Πάπα Φραγκίσκου εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας, μέσω.