Σάλος από την απόφαση του BBC να απομακρύνει τον Γκάρι Λίνεκερ

Σάλο έχει προκαλέσει η απόφαση του BBC να απομακρύνει τον Γκάρι Λίνεκερ από την παρουσίαση της εκπομπής «Match of the Day», αφού ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής αρχηγός της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Αγγλίας επέκρινε τη μεταναστευτική πολιτική της Βρετανίας.

Ο 62χρονος παρομοίασε πρόσφατα τη «γλώσσα» της κυβέρνησης για τους αιτούντες άσυλο με αυτή που χρησιμοποιούσε η Γερμανία τη δεκαετία του 1930. Το BBC αναγκάστηκε να καταργήσει μεγάλο μέρος της αθλητικής του κάλυψης το Σάββατο, αφού οι παρουσιαστές αρνήθηκαν να εργαστούν σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον Γκάρι Λίνεκερ.

«Δεν υπάρχει τεράστια εισροή. Δεχόμαστε πολύ λιγότερους πρόσφυγες από άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες. Αυτή είναι απλώς μια απίστευτα σκληρή πολιτική που απευθύνεται στους πιο ευάλωτους ανθρώπους σε γλώσσα παρόμοια με αυτήν που χρησιμοποιείτο από τη Γερμανία στα 30s, και είμαι εγώ εκτός οδηγιών;» τόνισε σχετικά ο Λίνεκερ.

Η διαμάχη με τον Λίνεκερ πυροδότησε μια συζήτηση σχετικά με την ουδετερότητα του BBC και έφερε την κυβέρνηση αντιμέτωπη με έναν από τους πιο προβεβλημένους και δημοφιλείς αθλητικούς παρουσιαστές της χώρας.

Ο γενικός διευθυντής του BBC μεταξύ 2000-2004, δήλωσε νωρίτερα το Σάββατο ότι το BBC έκανε λάθος που απέσυρε τον Λίνεκερ από τον αέρα, διότι δίνει την εντύπωση ότι η κυβέρνηση μπορεί να πει στον ραδιοτηλεοπτικό φορέα τι να κάνει.

Ο Τζέισον Μοχάμαντ, ο οποίος παρουσιάζει το «Final Score» του BBC, δήλωσε επίσης σήμερα ότι αποχώρησε από το πρόγραμμά του.

Η παρουσιάστρια Κέλι Σόμερς, η οποία έχει εμφανιστεί σε πολλές εκπομπές του BBC, έγραψε στο Twitter σήμερα: «Να επιβεβαιώσω ότι δεν θα είμαι στην τηλεόραση του BBC σήμερα».

«Εργαζόμαστε σκληρά για να επιλύσουμε την κατάσταση και ελπίζουμε να το κάνουμε σύντομα», ανέφερε το BBC σε ανακοίνωσή του.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα