

Για καλοκαιρινό καιρό έως τα τέλη της εβδομάδας και με κύρια χαρακτηριστικά τις υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, έκανε λόγο ο γνωστός μετεωρολόγος της ΕΡΤ3 Σάκης Αρναούτογλου στη σημερινή του πρόγνωση. «Απρόθυμο να παραδώσει τα ηνία το καλοκαίρι μέχρι και το ερχόμενο Σαβ/κύριακο! Αρκετά πιο εναρμονισμένο με την εποχή δείχνει το σκηνικό του καιρού από βδομάδα» ανέφερε ο μετεωρολόγος.
Πιο αναλυτικά όπως σημείωσε: «Έντονο δείχνει, φίλες και φίλοι, το θερμό κύμα του ερχόμενου Σαββατοκύριακου με εξασθενημένους ανέμους στα πελάγη αλλά και κατά τόπους πολύ υψηλές θερμοκρασίες (τοπικά στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές και πάνω από 33 με 34 βαθμούς Κελσίου) για την περίοδο που διανύουμε».
H «συνεισφορά» της αυξημένης υγρασίας στη δυσφορία
«Όσον αφορά στο νέο βαρομετρικό χαμηλό που τα περισσότερα προγνωστικά μοντέλα πλέον δείχνουν να σχηματίζεται στη νότια Ιταλία και στα δυτικά της χώρας μας από βδομάδα και κυρίως το διήμερο 25 με 26 Σεπτεμβρίου η ακριβής θέση του θα είναι αυτή που θα καθορίσει την ένταση αλλά και την έκταση των καιρικών φαινόμενων (βροχών-καταιγίδων) που με τα σημερινά στοιχεία δείχνουν να εντοπίζονται στα δυτικά και στα περισσότερα ηπειρωτικά τμήματα πλην της Θράκης» σημείωσε ο Σάκης Αρναούτογλου.
Σχετικά Νέα
Νεκρός 81χρονος στο αλιευτικό του σκάφος στην Αιδηψό
Χωρίς τις αισθήσεις του εντοπίστηκε το πρωί της Κυριακής 11 Μαΐου 2025, μέσα στο.
Ρήγμα στα ταξί για το «σκνίπα pass» – Αλλαγή στάσης από την Πανελλήνια Ομοσπονδία
«Γυρνάς μ’ ένα ταξί μέσα στη νύχτα…» λέει το γνωστό τραγούδι του Κώστα Μακεδόνα,.
Έρευνα για τις συνθήκες του τραγικού δυστυχήματος στη Νέδα με νεκρό το 4χρονο αγόρι – Τι εξετάζουν οι Αρχές
Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το τραγικό δυστύχημα στην περιοχή της Νέδας.