Σάκης Αρναούτογλου: Επιμένει το… καλοκαίρι – Με 34άρια το Σαββατοκύριακο

Για καλοκαιρινό καιρό έως τα τέλη της εβδομάδας και με κύρια χαρακτηριστικά τις υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, έκανε λόγο ο γνωστός μετεωρολόγος της ΕΡΤ3 Σάκης Αρναούτογλου στη σημερινή του πρόγνωση. «Απρόθυμο να παραδώσει τα ηνία το καλοκαίρι μέχρι και το ερχόμενο Σαβ/κύριακο! Αρκετά πιο εναρμονισμένο με την εποχή δείχνει το σκηνικό του καιρού από βδομάδα» ανέφερε ο μετεωρολόγος.

Πιο αναλυτικά όπως σημείωσε: «Έντονο δείχνει, φίλες και φίλοι, το θερμό κύμα του ερχόμενου Σαββατοκύριακου με εξασθενημένους ανέμους στα πελάγη αλλά και κατά τόπους πολύ υψηλές θερμοκρασίες (τοπικά στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές και πάνω από 33 με 34 βαθμούς Κελσίου) για την περίοδο που διανύουμε».

H «συνεισφορά» της αυξημένης υγρασίας στη δυσφορία

«Όσον αφορά στο νέο βαρομετρικό χαμηλό που τα περισσότερα προγνωστικά μοντέλα πλέον δείχνουν να σχηματίζεται στη νότια Ιταλία και στα δυτικά της χώρας μας από βδομάδα και κυρίως το διήμερο 25 με 26 Σεπτεμβρίου η ακριβής θέση του θα είναι αυτή που θα καθορίσει την ένταση αλλά και την έκταση των καιρικών φαινόμενων (βροχών-καταιγίδων) που με τα σημερινά στοιχεία δείχνουν να εντοπίζονται στα δυτικά και στα περισσότερα ηπειρωτικά τμήματα πλην της Θράκης» σημείωσε ο Σάκης Αρναούτογλου.