

Το εξαιρετικό επίπεδο των διμερών σχέσεων Ελλάδας και Σλοβενίας επιβεβαιώθηκε κατά τη συνάντηση που είχε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου με τον υπουργό Εξωτερικών της Σλοβενίας Άνζε Λόγκαρ, παρουσία και του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, στο Προεδρικό Μέγαρο.
Σε σχετική ανακοίνωση της Προεδρίας προστίθεται πως η κυρία Σακελλαροπούλου αναφέρθηκε στη σταθερή υποστήριξη της Ελλάδας προς τη Σλοβενία, όχι μόνο σε επίπεδο εταίρων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και συμμάχων στο ΝΑΤΟ, αλλά και σε καθαρά διμερές πολιτικό επίπεδο.
Παράλληλα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την απόλυτη ταύτιση της Ελλάδας με τις προτεραιότητες της σλοβενικής Προεδρίας της ΕΕ, που συνοψίζονται σε τρεις λέξεις: «Μαζί. Δυνατοί. Ευρώπη», ενώ επεσήμανε τη σημασία της συμμετοχής της Σλοβενίας στις εργασίες της Συνόδου των Ευρωπαϊκών Μεσογειακών Χωρών, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Αθήνα.
Σχετικά Νέα
Κωνσταντοπούλου: Σαν σήμερα πριν από 58 χρόνια κάποιοι θέλησαν να βάλουν την Ελλάδα στον γύψο προφασιζόμενοι ότι “σώζουν τη χώρα”
“Σαν σήμερα πριν από 58 χρόνια κάποιοι θέλησαν να βάλουν την Ελλάδα στον γύψο..
Ζαχαράκη: Ο Πάπας αφιέρωσε τη ζωή του στην υπηρεσία του πλησίον ακολουθώντας την ευαγγελική διδαχή «αγαπάτε αλλήλους»
Ανάρτηση για την απώλεια του Πάπα Φραγκίσκου έκανε η Σοφία Ζαχαράκη, στον προσωπικό λογαριασμό.
Ανδρουλάκης: Να επεκταθεί στους μάχιμους πυροσβέστες το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας
Το πυροσβεστικό κλιμάκιο στον Σταυρό του νομού Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής,.
Τσίπρας για Πάπα Φραγκίσκο: Πνευματικός ηγέτης που επέλεξε να γίνει η φωνή των φτωχών και των κατατρεγμένων
Τη θλίψη του για τον θάνατο του Πάπα Φραγκίσκου εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας, μέσω.