

Στους ιστορικούς δεσμούς μεταξύ Ελλάδας και Κορέας αναφέρθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κατά την συνάντησή της με τον πρωθυπουργό της Δημοκρατίας της Κορέας Χαν Ντουκ-Σου.
Η κα Σακελλαροπούλου υπογράμμισε ότι οι ιστορικοί δεσμοί μεταξύ των δύο χωρών σφυρηλατήθηκαν στους κοινούς αγώνες για ελευθερία, δημοκρατία και ειρήνη, αρχής γενομένης από τη συμμετοχή του ελληνικού Εκστρατευτικού Σώματος στον πόλεμο της Κορέας.
Πρόσθεσε, επίσης, ότι έκτοτε οι σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Κορέας αναπτύσσονται σταθερά σε όλους τους τομείς κοινού ενδιαφέροντος, με έμφαση στη Ναυτιλία και το Εμπόριο, προς όφελος των δύο λαών.
Στο πλαίσιο αυτό, η κα Σακελλαροπούλου εξέφρασε την πεποίθηση ότι η επίσκεψη του πρωθυπουργού της Κορέας στην Ελλάδα θα συμβάλλει προς την κατεύθυνση περαιτέρω εμβάθυνσης και ενίσχυσης των διμερών σχέσεων.
Από την πλευρά του, ο Νοτιοκορεάτης πρωθυπουργός αναφέρθηκε, και εκείνος, στους ιστορικούς δεσμούς των δύο χωρών, τα θεμέλια των οποίων έχουν ποτιστεί -όπως τόνισε- με το αίμα δεκάδων Ελλήνων πεσόντων κατά τον πόλεμο της Κορέας. Επεσήμανε, επίσης, ότι οι διμερείς σχέσεις αναπτύσσονται πλέον σε πλήθος τομέων, όπως η Οικονομία, το Εμπόριο, η Βιομηχανία, η Ναυτιλία και η Ναυπηγική.
Σχετικά Νέα
Κωνσταντοπούλου: Σαν σήμερα πριν από 58 χρόνια κάποιοι θέλησαν να βάλουν την Ελλάδα στον γύψο προφασιζόμενοι ότι “σώζουν τη χώρα”
“Σαν σήμερα πριν από 58 χρόνια κάποιοι θέλησαν να βάλουν την Ελλάδα στον γύψο..
Ζαχαράκη: Ο Πάπας αφιέρωσε τη ζωή του στην υπηρεσία του πλησίον ακολουθώντας την ευαγγελική διδαχή «αγαπάτε αλλήλους»
Ανάρτηση για την απώλεια του Πάπα Φραγκίσκου έκανε η Σοφία Ζαχαράκη, στον προσωπικό λογαριασμό.
Ανδρουλάκης: Να επεκταθεί στους μάχιμους πυροσβέστες το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας
Το πυροσβεστικό κλιμάκιο στον Σταυρό του νομού Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής,.
Τσίπρας για Πάπα Φραγκίσκο: Πνευματικός ηγέτης που επέλεξε να γίνει η φωνή των φτωχών και των κατατρεγμένων
Τη θλίψη του για τον θάνατο του Πάπα Φραγκίσκου εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας, μέσω.