«Safe Youth»: Πώς θα λειτουργεί η πλατφόρμα προστασίας ανηλίκων

Σε εφαρμογή τέθηκε από σήμερα, Δευτέρα (11.11), το «Safe Youth», το panic button των ανηλίκων για την προστασία τους από περιστατικά ενδοσχολικής βίας.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η ΕΛΑΣ παρουσίασαν τη νέα αυτή εφαρμογή, που έχει στόχο την μείωση των περιστατικών βίας μεταξύ ανηλίκων.

Δείτε βίντεο από την εκδήλωση

«Η βία των ανηλίκων είναι ένα κοινωνικό ζήτημα απέναντι στο οποίο δεν θα μείνουμε αδιάφοροι» είπε αρχικά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και πρόσθεσε:

«Η ΕΛΑΣ προχώρησε σε μία σειρά από μέτρα. Θα υπάρχει παρουσία της ΕΛΑΣ σε πλατείες, ενώ προχωρήσαμε στην ίδρυση του πενταψήφιου 10201.

Σήμερα, έχουμε τη χαρά να παρουσιάσουμε το Safe Youth. Μία έξυπνη κι αποτελεσματική εφαρμογή του δίνει τη δυνατότητα να καλέσει το παιδί την Αστυνομία σε λίγα δευτερόλεπτα για να σωθεί.

Πρόκειται για μία έξυπνη κι απλή εφαρμογή. Παρότρυνση όλοι να την έχουν, με τη συγκατάθεση των γονιών τους.

Δεν θα αφήσουμε κανένα παιδί, κανέναν ανήλικο σε κίνδυνο. Είναι σκοπός μας να χαίρονται την ηλικία τους και την ασφάλειά τους».

Όπως είχε τονίσει, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA την προηγούμενη βδομάδα «το “Safe Youth” είναι σύνθετο, περιέχει πάρα πολλές χρήσεις, ελπίζω πάρα πολύ χρήσιμο εργαλείο» και «μαζί με το 10201 που λειτουργεί, είναι εργαλεία τα οποία δίνονται στα παιδιά και στους ενηλίκους προκειμένου, όταν υπάρχει ένα θερμό γεγονός, αμέσως να καταγγέλλεται και να σπεύδει η Αστυνομία, ώστε να το αντιμετωπίσουμε».

Επισήμανε ενδεικτικά, μάλιστα, πως «φέτος στο 10μηνο του 2024 έχουμε 12.000 συλλήψεις ανηλίκων. Πέρυσι είχαμε 8.600. Ηλικίες κυρίως από 13 μέχρι 17. Εδώ αφορά και τους γονείς. Είναι πολύ σημαντικές και πολύ μεγάλες οι ευθύνες των γονέων, η έλλειψη εποπτείας των παιδιών

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα