Σ. Ζαχαράκη: Εντονότατο το ενδιαφέρον των Σέρβων τουριστών για την Ελλάδα

Στις 16 Απριλίου έρχονται οι πρώτοι Σέρβοι τουρίστες στη χώρα μας, οι οποίοι έχουν εκδηλώσει εντονότατο ενδιαφέρον για την Ελλάδα, τόνισε η Υφυπουργός Τουρισμού, κ. Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας στην ΕΡΤ3, και, με αφορμή την πρώτη της επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη, με τη νέα της ιδιότητα. Όπως είπε η κ. Ζαχαράκη, περί τα τέλη Απριλίου θα δούμε το πιλοτικό άνοιγμα από δύο πύλες, ενώ θα υπάρξει πιθανώς και μία επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Επίσης, από την υποδοχή τους στην Ελλάδα δεν θα εξαιρεθούν οι Σέρβοι που έχουν εμβολιαστεί με το κινεζικό ή το ρωσικό εμβόλιο.

Η κ. Ζαχαράκη πρόσθεσε ακόμη ότι υπάρχει και μία πιλοτική εφαρμογή διμερούς συμφωνίας, με τους τουρίστες από το Ισραήλ που θα έρθουν στην Ελλάδα για διακοπές, καθώς σε αυτούς έχουν χορηγηθεί και οι δύο δόσεις του εμβολίου, ενώ θα τους ζητηθεί να έχουν και αρνητικό PCR test 72 ωρών.

Σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό των επαγγελματιών του τουρισμού, η Υφυπουργός είπε ότι ο σχεδιασμός είναι να τους δοθεί προτεραιότητα, γεγονός που θα εξαρτηθεί και από τη διαθεσιμότητα των εμβολίων στη χώρα μας.

” Έχουμε στο οπλοστάσιό μας τα υγειονομικά πρωτόκολλα που τα εφαρμόζουν όλοι στον τουρισμό, τους εμβολιασμούς αλλά και τα rapid και τα self tests που αποτελούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για μία ασφαλή τουριστική περίοδο”, επισήμανε η κ. Ζαχαράκη, συμπληρώνοντας ότι οι κρατήσεις είναι χαμηλές αυτή τη στιγμή αλλά αναμένεται να υπάρξει μεγαλύτερη κινητικότητα από τα τέλη Ιουνίου και μετά.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η Υφυπουργός στην Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων στην Περαία αλλά και στην Σχολή Ξεναγών που λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη τα δύο τελευταία χρόνια, οι οποίες, όπως είπε, θα ενισχυθούν από το Υπουργείο Τουρισμού τόσο στο διοικητικό όσο και στο τεχνικό κομμάτι.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα