

Απόφαση για την ενίσχυση του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με 2,8 εκατ. ευρώ του για συντήρηση και επισκευή των υποδομών αλλά και του εξοπλισμού του Ιδρύματος, υπέγραψε η Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Σοφία Ζαχαράκη.
Ειδικότερα, οι εργασίες αφορούν στη συντήρηση και επισκευή οικοδομικών και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων καθώς και πάσης φύσεως εξοπλισμού του ΕΚΠΑ, για το χρονικό διάστημα 2025-2026, με στόχο να διασφαλιστεί η ασφαλέστερη πρόσβαση και η ορθή λειτουργία των υποδομών του Ιδρύματος. Οι φοιτητές, οι καθηγητές, οι ερευνητές αλλά και οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ θα λαμβάνουν ποιοτικότερη εκπαίδευση, σε ένα ασφαλέστερο περιβάλλον ενώ παράλληλα, θα υποστηριχθεί η έρευνα καθώς σε πολλά συγκροτήματα του Πανεπιστημίου υπάρχουν εργαστήρια που εξυπηρετούν εξειδικευμένα ερευνητικά προγράμματα.
Η συνολική δαπάνη ανέρχεται στο ποσό των 2.799.304,59 ευρώ και η οποία θα καλυφθεί από το Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης του ΥΠΑΙΘΑ από εθνικούς πόρους του Αναπτυξιακού Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.
Η υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Σοφία Ζαχαράκη δήλωσε: «Πρόκειται για ένα ακόμη βήμα ενίσχυσης της ανώτατης εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αυτή τη φορά σε επίπεδο υποδομών και συγκεκριμένα στο μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο που διαθέτει η χώρα μας. Η αναβάθμιση των υποδομών στα Πανεπιστήμια αποτελεί κεντρική προτεραιότητα για το Υπουργείο Παιδείας, καθώς θέλουμε να επενδύσουμε στο μέλλον της χώρας μέσα από την παροχή σύγχρονων, ασφαλών και λειτουργικών χώρων, για τους φοιτητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό».
Σχετικά Νέα
Η Ελλάδα καταδικάζει τις κατάφωρες επιθέσεις των Χούθι κατά εμπορικών πλοίων
Η Ελλάδα καταδίκασε τις επιθέσεις των ανταρτών Χούθι κατά εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα,.
Ευ. Σέκερης στο Συμβούλιο Ασφαλείας: “Η Ελλάδα καταδικάζει τις επιθέσεις των Χούθι και ζητεί άμεση παύση της βίας”
Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για την Υεμένη η Ελλάδα καταδίκασε τις.
Κ. Πιερρακάκης για ψηφιακά έργα: “Το μεγαλύτερο σκάνδαλο είναι η ανυπαρξία που παραλάβαμε”
“Συκοφάντες, τοξικούς και αδιάβαστους” χαρακτήρισε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκος Πιερρακάκης βουλευτές.
Δ. Μαρκόπουλος για αγωγή Κασσελάκη: Η Δικαιοσύνη θα δώσει την απάντηση που πρέπει
«Αιχμηρή» απάντηση σχετικά με την κατάθεση αγωγής εις βάρος του από τον Στέφανο Κασσελάκη,.