

Έκτακτη πρόσθετη οικονομική στήριξη των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) των Δήμων με το ποσό των 10 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας. Μετά από συνεργασία με την ΚΕΔΕ και την ΕΕΤΑΑ έχει ήδη καταρτιστεί κατάλογος με αναλυτικά στοιχεία των αναγκών ανά Δήμο και τις αμέσως επόμενες ημέρες θα εκδοθεί επισήμως και η σχετική απόφαση με όλες τις λεπτομέρειες και τις προϋποθέσεις.
Όπως ανέφερε ο κ. Πέτσας στις 17 Σεπτεμβρίου απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Θεανώς Φωτίου για την τρέχουσα περίοδο (2021-2022) δόθηκαν σε σχέση με πέρυσι 2.000 περισσότερα voucher σε παιδιά, ύψους 2.660.000 ευρώ. Συνολικά έλαβαν voucher 63.084 παιδιά για ΚΔΑΠ ύψους 83.901.720 ευρώ, και 6.902 παιδιά για ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ ύψους 34.510.000 ευρώ, ενώ ικανοποιήθηκαν όλες οι αιτήσεις που αφορούσαν τα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΑμεΑ, καθώς και τους βρεφονηπιακούς σταθμούς.
Η κ. Φωτίου ανέφερε ότι το 2020 η ΝΔ πάγωσε τα χρήματα για τα ΚΔΑΠ εκεί που τα άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά οι αιτήσεις διπλασιάστηκαν με αποτέλεσμα 60.000 παιδιά να μείνουν εκτός, ενώ παράλληλα έκλεισαν 6 δημοτικά ΚΔΑΠ, απολύθηκαν 29 εργαζόμενοι εκπαιδευτές, υπολειτουργούν άλλα 6 στις μισές ώρες και υποαπασχολούνται 30 εκπαιδευτές.
Σχετικά Νέα
-
Την ακολουθία και την περιφορά του Επιταφίου στην Τήνο παρακολούθησε ο Κ. Μητσοτάκης
Ο ΠρωθυπουργόςΚυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη, παρακολούθησε την.
Κ. Τσουκαλάς: Γιατί δεν πληρώνει η κυβέρνηση τα αναδρομικά του 11μήνου στους συνταξιούχους, αφού το ΣτΕ και το ΑΕΔ έχουν αποφανθεί οριστικά;
«Τον Μάρτιο αυξήθηκε ο πληθωρισμός τροφίμων 2%. Μειώνεται ο ρυθμός αύξησης του πληθωρισμού και.
Το πρόγραμμα του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Τασούλα κατά το Μεγάλο Σάββατο
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Αν. Τασούλας θα παρακολουθήσει αύριο Μεγάλο Σάββατο την Ακολουθία.
ΣΥΡΙΖΑ για τον τραυματισμό ορνιθολόγων από λαθροθήρες: Διασύρει τη χώρα μας – Να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι δράστες
Ανακοίνωση εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τον τραυματισμό ορνιθολόγων από λαθροθήρες στη.