

Για την απεργία πείνας και γενικότερα την υπόθεση του Δημήτρη Κουφοντίνα, μίλησε στο Open το πρωί της Τετάρτης η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου, η οποία ανέφερε ότι «το δελτίο Τύπου που βγάλαμε τα λέει όλα. Δόθηκαν όλα τα έγγραφα στην συνήγορο υπεράσπισης του κ. Κουφοντίνα».
«Οι αποφάσεις που εκδόθηκαν είναι ίδιες με όσες εκδίδουν οι αρμόδιες υπηρεσίες. Αυτά τα έγγραφα μπορούν να προσβληθούν στη Δικαιοσύνη. Είναι σαφές ότι η Πολιτεία δεν θέλει να πεθάνει ο Κουφοντίνας. Ο Κουφοντίνας χρησιμοποιεί την απεργία πείνας ως μέτρο πίεσης. Να σταματήσει και να προσφύγει στη Δικαιοσύνη» υπογράμμισε η κ. Νικολάου και ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει μεροληψία απέναντι στον Κουφοντίνα, καθώς «δεν ξεχωρίζουμε τους κρατούμενους. Ψηφίστηκε ένας νόμος, που ο Κουφοντίνας κι άλλοι κρατούμενοι δεν μπορούσαν να κρατούνται σε αγροτικές φυλακές. Μετήχθη λοιπόν στον Δομοκό που είναι φυλακή για τέτοιους κρατούμενους».
«Έχω εξηγήσει ότι ο Κορυδαλλός είναι φυλακή υποδίκων. Δεν μπορούν να μεταχθούν στον Κορυδαλλό καταδικασμένοι κρατούμενοι. Έχουν μείνει ελάχιστοι στον Κορυδαλλό (σ.σ.: από την 17Ν) κι αυτοί θα μεταχθούν σε άλλα καταστήματα κράτησης. Έχω βάλει 1.000 υπογραφές για να φύγουν οι βαρυποινίτες από τον Κορυδαλλό», συμπλήρωσε και επανέλαβε πως «η απεργία πείνας πρέπει να διακοπεί. Είναι ένα μέτρο πίεσης στην κυβέρνηση. Είχε τη δυνατότητα να προσφύγει στη Δικαιοσύνη. Θα πρέπει και τώρα αυτή τη στιγμή να το πράξει. Κανείς δεν επιθυμεί να πεθάνει, αλλά μην περιμένετε από την κυβέρνηση να υπαναχωρήσει. Είναι όλα νομότυπα. Αν ικανοποιήσουμε το αίτημά του είναι σαν να παρανομούμε».
Η κ. Νικολάου χαρακτήρισε ως «παραλήρημα» τους ισχυρισμούς της δικηγόρου του Κουφοντίνα, Ιωάννας Κούρτοβικ, η οποία ανέφερε ότι η κυβέρνηση εκδικείται τον κρατούμενο, τονίζοντας ότι «ο Κουφοντίνας παρακολουθείται σε 24ωρη βάση από γιατρούς, φροντίζουμε με κάθε προσπάθεια την υγεία του. Πού είναι η εκδικητική συμπεριφορά;», κατέληξε.
Σχετικά Νέα
Δ. Σταμενίτης: Ανακοίνωσε εναέρια αντιχαλαζική προστασία για τις δενδροκαλλιέργειες σε Κοζάνη και Φλώρινα
Την επέκταση των μέτρων εναέριας αντιχαλαζικής προστασίας για τις περιοχές Αμυνταίου Φλώρινας και Κοζάνης.
Ν. Δένδιας: Με την «Ατζέντα 2030» δημιουργούμε ένα ευρύτερο σχέδιο προβολής ισχύος ως πολιτική συνολικής άμυνας
«Υλοποιούμε τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση, την “Ατζέντα 2030”, στις Ένοπλες Δυνάμεις. Δημιουργούμε τις αναγκαίες προϋποθέσεις.
ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί ως προεκλογικό εργαλείο το υπερπλεόνασμα
«Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός δεν μπορούν να εξωραΐσουν την άδικη οικονομική πολιτική.
To Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας επισκέπεται αύριο ο Κυρ. Μητσοτάκης
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί αύριο στις 10:00 το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας,.