

«Όλοι αναγνωρίζουμε το δικαίωμα του Ισραήλ για αυτοάμυνα με σεβασμό του διεθνούς δικαίου και την ίδια ώρα είναι εξαιρετικά σημαντικό να είναι δυνατή η ανθρωπιστική πρόσβαση» τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ προσερχόμενος στην Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.
Υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό η ΕΕ να δείξει ότι είναι «ενωμένη για την υπεράσπιση των αξιών και των αρχών μας». Παράλληλα, ο κ. Μισέλ καταδίκασε την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς και επισήμανε ότι πρέπει να διαβεβαιωθεί ότι υπάρχει ανθρωπιστική πρόσβαση. «Οι άμαχοι πρέπει να προστατεύονται πάντα και παντού» ανέφερε ο Σαρλ Μισέλ.
Τέλος, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σημείωσε ότι η στήριξη στην Ουκρανία θα συνεχιστεί για όσο χρειαστεί ενώ εξέφρασε την ελπίδα για αναθεώρηση του πολυετούς δημοσιονομικού πλαισίου μέχρι το τέλος του έτους.
Σχετικά Νέα
Το Χάρβαρντ προσφεύγει στη Δικαιοσύνη κατά του Τραμπ για τις περικοπές χρηματοδότησης
Σε μετωπική σύγκρουση με τον Λευκό Οίκο οδηγείται το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, το οποίο κατέθεσε.
ΗΠΑ: Μεσίστιες οι σημαίες σε ένδειξη πένθους για τον πάπα Φραγκίσκο
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διέταξε να κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες στα δημόσια.
Ζελένσκι: Περιμένουμε σαφή απάντηση από τη Ρωσία στην πρόταση για νέα εκεχειρία σε μη στρατιωτικές υποδομές
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε απόψε ότι θέλει μια «σαφή απάντηση» από.
Ο Τραμπ θα παραστεί στην κηδεία του πάπα Φραγκίσκου
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι θα πάει στην κηδεία του πάπα.