Σ. Φάμελλος: Βιαστικές οι αποχωρήσεις εφόσον η πολιτική συζήτηση θα γίνει στο Συνέδριο

Βιαστικές χαρακτηρίζει τις αποχωρήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, Σωκράτης Φάμελλος σε δηλώσεις του.

«Πρέπει να λύσουμε τα εσωκομματικά μας για να δώσουμε απαντήσεις στα προβλήματα της κοινωνίας. Όσο εμείς ασχολούμαστε με τα εσωτερικά μας προβλήματα ο Κυρ. Μητσοτάκης κάνει τη ζωή των Ελληνίδων και των Ελλήνων χειρότερη».

Τα μεγάλα επίδικα του ΣΥΡΙΖΑ παραμένουν ανοιχτά λέει ακόμη ο Σ. Φάμελλος: «Η μεγάλη ανησυχία μου είναι ότι δεν έχουμε ακόμη καταλήξει στο ποια θα είναι η λειτουργία του κόμματος την επόμενη μέρα, ποια η πολιτική του πρόταση και απεύθυνση στην κοινωνία. Αυτά είναι και τα ουσιαστικά ζητήματα που έχουμε να λύσουμε μέχρι το Συνέδριο».

Αναφερόμενος στα αίτια της εσωκομματικής αναταραχής ανέφερε ότι «Η ένταση και οι διαφωνίες είναι αποτέλεσμα του ότι δεν ήταν αποτελεσματικό το κόμμα μας, δεν είχε σύνδεση με την κοινωνία η οποία και δεν μάς εμπιστεύτηκε. Ξεκαθαρίζω ότι το βασικό πρόβλημα δεν ήταν ο Αλέξης Τσίπρας. Ανεπαρκής ήταν η πολιτική παραγωγή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Αυτά ήταν τα βασικά αίτια της ήττας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υποτιμώ το αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο και την προπαγάνδα εναντίον του κόμματος. Άρα πρέπει να δούμε εμείς τι θα αλλάξουμε. Ο Αλέξης Τσίπρας αποχώρησε ώστε να μπορέσει να ξεκινήσει η επανεκκίνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κάτι που δεν έχει γίνει ακόμη».

Για τις αποχωρήσεις υποστηρίζει: «Βιάστηκαν οι σύντροφοι και συντρόφισσές μου να αποχωρήσουν γιατί δεν προλάβαμε να συζητήσουμε πολιτικά αλλά, και να περιμένουμε να καταθέσει και τη δική του πολιτική πρόταση ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης. Δεν υπάρχει ακόμα επιτροπή θέσεων, δεν έχει εκκινήσει ο προσυνεδριακός διάλογος για να διαφωνήσουμε έστω επί πολιτικών θέσεων».

Καταδίκασε επίσης τις τοξικές εκφράσεις και χαρακτηρισμούς από όλες τις πλευρές και υπενθύμισε ότι η ενότητα πρέπει να υπηρετείται από όλες τις πλευρές στην πράξη.

«Πρέπει να σταματήσουν οι προσωπικές επιθέσεις σε όλα τα επίπεδα. Δεν πρέπει και δεν μπορεί να συναρτάται σε καμία περίπτωση η alt right πολιτική με την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ γιατί δεν υπάρχει τέτοιο στοιχείο στην πολιτική μας», ανέφερε ακόμη.

Για την πρόταση του ΚΚΕ να διεξαχθεί εξεταστική επιτροπή για την τραγωδία των Τεμπών σχολίασε: «νομίζω ότι από την άμεση θετική απόκριση του κυβερνώντος κόμματος, της ΝΔ φάνηκε πως η διαδικασία της πρότασης για εξεταστική του ΚΚΕ μάλλον “βολεύει” την κυβέρνηση. Αυτό καθώς η εξεταστική επιτροπή θέτει την αφετηρία της εξέτασης δεκαετίες πριν από το δυστύχημα. Άρα χάνεται το επίκεντρο της έρευνας που είναι το έγκλημα στα Τέμπη που στοίχισε τις ζωή σε τόσους πολλούς και μάλιστα στην πλειοψηφία τους νέες και νέους».

 

 

Πηγή      ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα