Σ. Φάμελλος: Η κυβέρνηση ΝΔ παραπλανά τους νέους και την κοινωνία για να κρύψει την αδυναμία της

Ο Σ.Φάμελλος στάθηκε ιδιαίτερα, μιλώντας στην ΕΡΤ1, στο μέτρο κοροϊδία για τους νέους, το πρώτο ένσημο, που όπως αποκαλύφθηκε πρόκειται μόνο για ενίσχυση 100 ευρώ το μήνα για ένα εξάμηνο ενώ, η κυβέρνηση της ΝΔ είναι αυτή που αφήνει τους νέους εκτός Πανεπιστημίου, που κυνήγησε τους νέους στη Νέα Σμύρνη, που δεν τους αυξάνει τους μισθούς και τελικά διώχνει τους νέους από την Ελλάδα.

«Αν και ο κ. Μητσοτάκης έχει διατελέσει ήδη δύο χρόνια πρωθυπουργός, πήγε στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης με κούφιες υποσχέσεις για ανάπτυξη, γιατί δεν μπορεί να κάνει απολογισμό. Προσπάθησε με αυτόν τον τρόπο να καλύψει την αδυναμία της κυβέρνησής του απέναντι στην ελληνική κοινωνία για τη διαχείριση της ακρίβειας και την αποτυχία να ρυθμίσει την αγορά ενέργειας, την αδυναμία διαχείρισης των πυρκαγιών και της πανδημίας, ειδικά τώρα με το άνοιγμα των σχολείων. Επιχείρησε να παραπλανήσει τον ελληνικό λαό με υποσχέσεις μάλιστα για μέτρα ύψους 3, 4 δισ. ευρώ που τα περισσότερα περιλαμβάνονται στο μεσοπρόθεσμο, άλλα είναι ήδη σε εφαρμογή και κάποια αφορούν παρατάσεις υφιστάμενων μέτρων, ενώ πρόκειται μόνο τελικά για μέτρα ύψους περίπου 400 εκατ. ευρώ», δήλωσε ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, στην ΕΡΤ1 και στην εκπομπή «Από τις έξι».

Σχολίασε την επιλογή του κ. Μητσοτάκη να αποκλείσει Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, την «Εστία», την «Ναυτεμπορική», τον «Ριζοσπάστη», το «iEidiseis» και το «Documento» από τη Συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ, ως μία προσβολή για τη δημοσιογραφία και για την κοινωνία, στην ίδια γραμμή που εξέφρασε χθες ο βουλευτής της ΝΔ, Μπάμπης Παπαδημητρίου, στον τηλεοπτικό σταθμό «Kontra Channel» ότι το «Documento» «δεν έπρεπε να ανέβει καθόλου στη Θεσσαλονίκη» και ότι «πρέπει να αλλάξει» δικαιολογώντας τον αποκλεισμό του Μέσου. Όπως είπε ο Σ. Φάμελλος, αυτή η αλαζονική και αυταρχική στάση της κυβέρνησης καθώς και η απάντηση του κ. Μητσοτάκη «αυτό το ερώτημα δεν σας το απαντώ γιατί δεν έχω καμία πρόθεση να σας το απαντήσω» αποδεικνύουν την υποτίμηση του κ. Μητσοτάκη προς την κοινωνία, τους/τις δημοσιογράφους και τα Μέσα ενημέρωσης.

Ο Σ.Φάμελλος στάθηκε στη συνέχεια στο μέτρο κοροϊδία για τους νέους, το πρώτο ένσημο, που όπως αποκαλύφθηκε πρόκειται μόνο για ενίσχυση 100 ευρώ το μήνα για ένα εξάμηνο ενώ, η κυβέρνηση της ΝΔ είναι αυτή που αφήνει τους νέους εκτός Πανεπιστημίου, που κυνήγησε τους νέους στη Νέα Σμύρνη, που δεν τους αυξάνει τους μισθούς και τελικά διώχνει τους νέους από την Ελλάδα.

Τόνισε ότι η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης οφείλουν να πάρουν άμεσα θέση για το νοσηρό γεγονός, όπως το χαρακτήρισε, δημοσίευσης προσωπικών δεδομένων μικρών παιδιών και στοχοποίησής τους από τον βουλευτή της ΝΔ, Κ. Μπογδάνο, παρουσιάζοντας κατάλογο με ονόματα μαθητών και δασκάλας νηπιαγωγείου των Αθηνών ως “σοκαριστικό”, επειδή κάποιοι ανάμεσα στους μαθητές έχουν ονόματα που μοιάζουν ξένα. Πρόκειται επιπλέον για ποινικό αδίκημα με στόχο μάλιστα να προκαλέσει ρατσιστικό μίσος, περιστατικό που επικυρώνει για άλλη μία φορά την ακροδεξιά στροφή της ΝΔ όπως αυτή εκφράζεται και στο Υπουργικό Συμβούλιο της κυβέρνησης όπου στελέχη του ΛΑΟΣ κατέχουν θέσεις κορυφαίων Υπουργών. «Κοινοβουλευτική Ομάδα ΝΔ αλλά Υπουργικό Συμβούλιο ΛΑΟΣ», είπε χαρακτηριστικά.

Κληθείς να σχολιάσει τέλος, τη χθεσινή απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας για την άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη σχετικά με μήνυση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γ. Στουρνάρα, για τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμισης και εξύβρισης σημείωσε ότι: «Το σύνολο των μεθοδεύσεων της ΝΔ για να πλήξουν στελέχη και πρώην Υπουργούς της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με την παραπομπή τους σε προανακριτικές αποτελούν προσπάθειες της ΝΔ να αλλάξει την ατζέντα και να κρύψει το πραγματικό πρόβλημα που είναι η αδυναμία να διαχειριστεί τα ζητήματα που αφορούν την ελληνική κοινωνία. Την ακρίβεια, την απορρύθμιση της αγοράς ενέργειας, την πανδημία και τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού. Οι πολίτες, η κοινωνία και η αγορά νιώθουν ανασφάλεια και για αυτό ευθύνεται αποκλειστικά η κυβέρνηση».​

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα