

Την έκθεση Horeca επισκέφθηκε το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Φάμελλος.
Ο κ. Φάμελλος ξεναγήθηκε στα περίπτερα και συνομίλησε με εκθέτες, επαγγελματίες και παραγωγούς και παραχώρησε συνέντευξη στο κανάλι της Horeca.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ υπογράμμισε πως «η Horeca πάντα είναι εντυπωσιακή τα τελευταία χρόνια. Σήμερα διαπίστωσα και εγώ ότι υπάρχουν πάρα πολλοί σημαντικοί εκθέτες, πραγματικοί εκθέτες, με πραγματική προσφορά οικονομίας και εργασίας. Αποτυπώνει η Horeca τη μεγάλη σημασία που έχει ο κλάδος αυτός, -που είναι ταυτόχρονα εστίαση, αναψυχή και τουρισμός- για την ελληνική οικονομία. Ένα πολύ μεγάλο αποτύπωμα και στην αγορά εργασίας, αλλά και στο εθνικό προϊόν. Νομίζω ότι είναι μία παραγωγική έκθεση».
Ερωτηθείς για την περίοδο και τις αυξημένες τιμές και για τους επιχειρηματίες αλλά και για τους καταναλωτές, ο κ. Φάμελλος τόνισε πως «εμείς έχουμε να επιλύσουμε ένα δύσκολο γρίφο. Από τη μια μεριά έχουμε την έλλειψη από την αγορά εξειδικευμένων επαγγελματιών και εργαζομένων για τον κλάδο αυτό. Γιατί υπάρχει μια αγωνία και ζήτηση, ταυτόχρονα, από την αγορά. Αλλά και την ανάγκη να ρυθμιστεί η αγορά εργασίας, διότι έχουμε θέματα, μη δηλωμένη εργασία, αλλά και υψηλό εργοδοτικό κόστος εισφορών, όπου μια λύση ρύθμισης της αγοράς θα μπορούσε να ευνοήσει ταυτόχρονα και τον εργαζόμενο και τον επιχειρηματία. Αλλά χρειάζεται στρατηγική».
Συνέχισε λέγοντας πως «η στρατηγική πρέπει να ξεκινήσει πρώτα απ’ όλα από την εκπαίδευση. Την εισαγωγή των κλάδων αυτών στην εκπαίδευση της χώρας μας, αλλά όχι με ευκαιριακά, αποσπασματικά μέτρα».

Στιγμιότυπο από την επίσκεψη του Σωκράτη Φάμελλου
Σύμφωνα με τον ίδιο, «ταυτόχρονα ο επαγγελματίας πρέπει να επιλύσει τα προβλήματα του υψηλού κόστους παραγωγής, το ενεργειακό κόστος, το κόστος του πληθωρισμού τροφίμων, που έπληξε τον κλάδο αυτό πέρυσι και το κόστος των τραπεζικών υπηρεσιών, άρα την έλλειψη ρευστότητας».
Πρόσθεσε ότι «βλέπουμε λοιπόν, τα μεγάλα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας, που θεωρούμε ότι έχει μια ολιγοπωλιακή διαμόρφωση με κέρδη για λίγους, πλήττει ταυτόχρονα και τον εργαζόμενο στον κλάδο του τουρισμού, της αναψυχής, της εστίασης, αλλά και τον επιχειρηματία».
Σε κάθε περίπτωση, επισήμανε ο κ. Φάμελλος, «εμείς πιστεύουμε ότι απαιτείται μια στρατηγική που δεν την έχει σήμερα η κυβέρνηση. Παλαιότερα ο κ. Μητσοτάκης εκλέχτηκε λέγοντας ότι θα γίνει οδοστρωτήρας για τα συμφέροντα των επαγγελματιών του κλάδου, αλλά τώρα αντιμετωπίζουν όλοι προβλήματα, και οι εργαζόμενοι και οι επαγγελματίες».
Τέλος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ επισήμανε ότι «πρέπει να στηριχτούμε στον κλάδο αυτόν. Προφανώς η εκθεσιακή δραστηριότητα είναι πολύ σημαντική, αλλά χρειάζεται να λύσουμε τα θέματα της άδικης κερδοφορίας των λίγων, η οποία καθυστερεί ή αναστέλλει την ευημερία όλων, και των εργαζομένων και των επιχειρηματιών».
Δείτε βίντεο με όσα ανέφερε ο Σωκράτης Φάμελλος:
Σχετικά Νέα
ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί ως προεκλογικό εργαλείο το υπερπλεόνασμα
«Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, δεν μπορούν να εξωραΐσουν την άδικη οικονομική πολιτική.
Τ. Θεοδωρικάκος: Στόχος η ισχυρή παραγωγική ανάπτυξη με δημοσιονομική σταθερότητα
“Η ισχυρή ανάπτυξη με τη συμβολή όλων των πολιτών, δημιουργεί ισχυρά πλεονάσματα που αξιοποιούνται.
Κ.Τσουκαλάς: Χρειάζονται λύσεις στο στεγαστικό πρόβλημα όπως η έκπτωση του ενοικίου από το φορολογητέο εισόδημα
Την εκτίμηση ότι οι Έλληνες πολίτες πέρασαν το πιο ακριβό Πάσχα, κάτι το οποίο.
Όλγα Κεφαλογιάννη: Ουσιαστικό βήμα προς τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη ο συνεδριακός τουρισμός
Το νεόδμητο συνεδριακό κέντρο του Theartemis Palace Hotel στο Ρέθυμνο επισκέφθηκε πρόσφατα η υπουργός.