Σ. Αραβία: Ανοίγουν τα σύνορα που είχαν κλείσει μετά τον εντοπισμό του μεταλλαγμένου στελέχους κορωνοϊού

Η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε σήμερα ότι ανοίγει εκ νέου τα σύνορά της και ότι ξεκινούν και πάλι οι διεθνείς πτήσεις έπειτα από μια αναστολή δύο εβδομάδων λόγω της εμφάνισης ενός μεταλλαγμένου στελέχους του κορονοϊού στη Βρετανία και σε άλλες χώρες.

“Η απαγόρευση όλων των διεθνών πτήσεων και της εισόδου στο βασίλειο από τις χερσαίες και τις θαλάσσιες οδούς αίρεται από (την Κυριακή)”, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, σύμφωνα με το πρακτορείο SPA.

Το Ριάντ είχε αναστείλει στις 20 Δεκεμβρίου όλες τις διεθνείς πτήσεις προς τη χώρα και την πρόσβαση σε αυτή μέσω της χερσαίας ή της θαλάσσιας οδού. Άλλες χώρες του Κόλπου, όπως το Ομάν και το Κουβέιτ, είχαν λάβει αντίστοιχα μέτρα, τα οποία ήραν τις τελευταίες ημέρες.

Το πρώτο κρούσμα του μεταλλαγμένου στελέχους του κορονοϊου, που θεωρείται πιο μεταδοτικό, εντοπίστηκε στη Βρετανία τον Δεκέμβριο, ωθώντας κάποιες χώρες στον κόσμο να απαγορεύσουν τις πτήσεις από αυτή τη χώρα αλλά και άλλες.

Ωστόσο η Σαουδική Αραβία διατηρεί σε ισχύ περιοριστικά μέτρα για τους ταξιδιώτες που προέρχονται από τη Βρετανία, τη Νότια Αφρική και “όποια χώρα στην οποία έχει εξαπλωθεί το νέο στέλεχος του κορονοϊού”.

Οι αλλοδαποί που εισέρχονται στη Σαουδική Αραβία από τις χώρες αυτές θα πρέπει να παραμένουν “τουλάχιστον 14 ημέρες” εκτός σαουδαραβικού εδάφους και θα μπορούν να εισέρχονται μόνο εφόσον επιδεικνύουν αρνητικό μοριακό τεστ κορονοϊού.

Οι Σαουδάραβες πολίτες θα μπορούν να εισέρχονται απευθείας στο βασίλειο, αλλά θα πρέπει να παραμένουν σε καραντίνα 14 ημέρες και θα πρέπει να υποβάλλονται σε δύο μοριακά τεστ, ένα μόλις φτάσουν στη χώρα και ένα μόλις ολοκληρωθεί η περίοδος της καραντίνας.

Η Σαουδική Αραβία ξεκίνησε στα μέσα Δεκεμβρίου μια τεράστια εκστρατεία εμβολιασμού κατά της covid-19, αφού ενέκρινε το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech.

Στο βασίλειο έχουν καταγραφεί σχεδόν 363.000 κρούσματα και περισσότεροι από 6.200 θάνατοι.

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα