Ρουμπινί: Κυριολεκτικά το 90% των κρυπτονομισμάτων είναι “απάτη, εγκληματική δραστηριότητα”

Ο οικονομολόγος Nouriel Roubini, γνωστός και ως “Dr. Doom,” επιτέθηκε για ακόμη μία φορά στον “γονατισμένο” από τις αγορές κλάδο των κρυπτονομισμάτων.

“Κυριολεκτικά το 90% των crypto αποτελούν απάντη. Εγκληματική δραστηριότητα”, σημείωσε ο Roubini, ο οποίος είναι γνωστός για τις δυσοίωνες προβλέψεις του για την παγκόσμια οικονομία, μιλώντας στο Yahoo Finance Live. “Μια πραγματική φούσκα πυραμίδας Πόντσι, η οποία χρεοκοπεί”.

Ευάλωτοι μικροεπενδυτές έχασαν τεράστια ποσά χρημάτων από επενδύσεις σε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, τόνισε, με traders να πηδούν στο σκάφος του bitcoin όταν εκείνο βρισκόταν σε ιστορικά υψηλά. Το κρυπτονόμισμα έχει βυθιστεί περί το 70% από το υψηλό-ρεκόρ του τον Νοέμβριο του 2021.

“Πρέπει να μένει κανείς μακριά από τα crypto. Πρέπει να μένει ΑΠΟΛΥΤΩΣ μακριά”, είπε ο Ρουμπινί. “Οι περισσότεροι από αυτούς τους ανθρώπους ανήκουν στη φυλακή. Πρόκειται για απατεώνες”.

Μιλώντας έξω από τον χώρο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, ο πρώην καθηγητής πανεπιστημίου στη Νέα Υόρκη επιτέθηκε και στον πρώην ισχυρό άνδρα της FTX, Sam Bankman-Fried και στο πρόσφατα χρεοκοπήσαν ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων του.

“Η FTX και ο SBF δεν αποτελούν εξαίρεση – είναι ο κανόνας”, πρόσθεσε.

Ο Ρουμπινί, ένας από τους πρώτους ειδικούς που διέβλεψαν την επερχόμενη τότε παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση του 2008, έχει σημάνει και άλλους “συναγερμούς” το τελευταίο διάστημα, μεταξύ άλλων για μια στασιμοπληθωριστική κρίση χρέους.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα