Ρουμανία: Πτώση στις εξαγωγές φρούτων

Την πρώτη θέση μεταξύ των κρατών της ΕΕ ως προς την αξία των εξαγωγών φρούτων στη Ρουμανία κατείχε η Ελλάδα κατά το τετράμηνο Ιανουαρίου-Απριλίου 2019, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της χώρας.

Σύμφωνα με το ρουμανικό πρακτορείο ειδήσεων Agerpres, από το σύνολο των εισαγωγών φρούτων στη Ρουμανία τη συγκεκριμένη περίοδο, το 80,7%, ποσοστό (που αντιστοιχεί σε ποσό 178,6 εκατ. ευρώ), προήλθε από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συγκεκριμένα: από την Ελλάδα (36 εκατ. ευρώ), τη Γερμανία (28,2 εκατ. ευρώ) και την Ολλανδία (26,8 εκατ. ευρώ).

Σε ό,τι αφορά τις εξαγωγές φρούτων από τη Ρουμανία,  όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, την ίδια περίοδο (Ιανουάριος-Απρίλιος 2019) καταγράφηκε πτώση και το συνολικό ποσό διαμορφώθηκε στα 11,1 εκατ. ευρώ.

Από το, δε, σύνολο των εξαγωγών, ποσοστό 85,6%, που αντιστοιχεί σε περίπου 9,5 εκατ. ευρώ, κατευθύνθηκε σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ειδικότερα στις: Ιταλία (2,3 εκατ. ευρώ), Ολλανδία (2 εκατ. ευρώ) και Γαλλία (1,3 εκατ. ευρώ).

Σχετικά Νέα