Ρουμανία: Παρατείνεται η κράτηση του Άντριου Τέιτ κατηγορούμενου για trafficking

Ρουμανικό δικαστήριο ανακοίνωσε ότι θα παραμείνουν για ακόμα έναν μήνα υπό κράτηση ο γνωστός από το Διαδίκτυο Άντριου Τέιτ, ο αδερφός του και άλλοι δύο ύποπτοι.

Ο Τέιτ και οι συγκατηγορούμενοί του συνελήφθησαν από Ρουμάνους εισαγγελείς κατά του οργανωμένου εγκλήματος στις 29 Δεκεμβρίου με την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης για σεξουαλική εκμετάλλευση έξι γυναικών.

Δικαστήριο αποφάσισε στις 10 Ιανουαρίου ότι οι ύποπτοι πρέπει να παραμείνουν υπό κράτηση στη Ρουμανική αστυνομία για 30 ολόκληρες ημέρες.

Ο δικηγόρος του Τέιτ δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος για σχόλιο. Ο ίδιος και οι άλλοι ύποπτοι έχουν αρνηθεί στο παρελθόν οποιαδήποτε ανάμειξη με τις κατηγορίες που τους αποδίδονται.

Οι ρουμανικές αρχές δήλωσαν ότι κατάσχεσαν αγαθά και χρήματα αξίας 18 εκατομμυρίων λέι (3,96 εκατομμύρια δολάρια) στο πλαίσιο της έρευνας.

Ο Τέιτ, πρώην διαγωνιζόμενος στο ριάλιτι του Ηνωμένου Βασιλείου «Big Brother», έγινε γνωστός για τα μισογυνικά του σχόλια και ρητορική μίσους.

Οι δηλώσεις του τον έγιναν η αιτία να αποκλειστεί από όλες τις μεγάλες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αν και ο λογαριασμός του στο Twitter έγινε ξανά ενεργός τον Νοέμβριο μετά την απόκτηση της πλατφόρμας από τον Ίλον Μασκ.

Ο Τέιτ, ο οποίος έχει αμερικανική και βρετανική υπηκοότητα, έχει πει ότι οι γυναίκες ευθύνονται εν μέρει για τον βιασμό και ότι ανήκουν σε άνδρες.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα