Ρουμανία: Έρευνα για εκλογική νοθεία, λίγο πριν τις ευρωεκλογές

Λίγες ημέρες πριν από τη διεξαγωγή των ευρωπαϊκών εκλογών, Ρουμάνοι εισαγγελείς ανακοίνωσαν χθες ότι ερευνούν μια υπόθεση εκλογικής νοθείας στην οποία εμπλέκεται ο ηγέτης ενός ακροδεξιού κόμματος.

Στη δήλωση των εισαγγελέων αναφέρεται ότι ο αρχηγός ενός κοινοβουλευτικού κόμματος παρακίνησε το επιτελείο του να παραποιήσει υπογραφές ώστε να βοηθήσει έναν ανεξάρτητο υποψήφιο να καλύψει το απαιτούμενο όριο που απαιτείται για να συμμετάσχει στις εκλογές αυτής της Κυριακής.

Αν και η δήλωση δεν προσδιόριζε ονομαστικά με ποιον πολιτικό αρχηγό σχετίζεται η έρευνα, ο επικεφαλής της ακροδεξιάς Συμμαχίας για την Ενοποίηση των Ρουμάνων (AUR), Τζορτζ Σιμιόν, εξέδωσε αμέσως μετά ανακοίνωση ισχυριζόμενος ότι η έρευνα εναντίον του είχε πολιτικά κίνητρα.

«Περίμενα μια προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης για την απομάκρυνση της AUR από την εκλογική αναμέτρηση», τόνισε ο Σιμιόν, που στη συνέχεια αρνήθηκε ότι διέπραξε οποιαδήποτε παράνομη πράξη και κατέληξε ότι οι ενέργειες αυτές δεν τον τρομοκρατούν, ούτε θα τον σταματήσουν.

Η AUR ιδρύθηκε πριν από πέντε χρόνια με βασικό άξονα της πολιτικής της την αντίθεση στη μετανάστευση, ενώ στη συνέχεια θα απέρριπτε και τη στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία. Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, προβλέπεται να είναι δεύτερη δύναμη στις ευρωεκλογές, πίσω από τον κυβερνητικό συνασπισμό των Σοσιαλδημοκρατών με τους κεντροδεξιούς Φιλελεύθερους.

Αν κατορθώσει να εκλεγεί στην Ευρωβουλή, το κόμμα σκοπεύει να ενταχθεί στην ομάδα των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών (ECR), όπου ανήκουν οι Αδελφοί της Ιταλίας της Τζόρτζια Μελόνι και το αντιπολιτευόμενο κόμμα Νόμος και Δικαιοσύνη της Πολωνίας, αν και βρίσκεται επίσης σε επαφή με την ακροδεξιά ομάδα Ταυτότητα και Δημοκρατία.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα