

Το πολεμικό ναυτικό της Ρουμανίας ανακοίνωσε σήμερα τη διεξαγωγή επιχείρησης με πλοίο και ελικόπτερο για τον εντοπισμό αδέσποτων ναρκών που έχουν παρασυρθεί κοντά στις ρουμανικές ακτές στη Μαύρη Θάλασσα, προερχόμενες από τα χωρικά ύδατα της Ουκρανίας.
Η επιχείρηση ξεκίνησε λίγες ώρες μετά την έκρηξη που σημειώθηκε το πρωί σε προκυμαία του Κοστινέστι, ενός δημοφιλούς τουριστικού προορισμού, από την οποία ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα ή τραυματίες. Παρότι η έρευνα των ρουμανικών αρχών δεν έχει ολοκληρωθεί, το πολεμικό ναυτικό θεωρεί πως η έκρηξη προκλήθηκε “πιθανότατα από νάρκη”.
Από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, τον Φεβρουάριο του 2022, αρκετές νάρκες έχουν παρασυρθεί από τα θαλάσσια ρεύματα προς τις ακτές της Ρουμανίας, της Βουλγαρίας και της Τουρκίας.
Μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, η Ρουμανία μοιράζεται σύνορα 650 χιλιομέτρων με την Ουκρανία και από πέρυσι φιλοξενεί μόνιμη δύναμη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας στο έδαφός της.
Σχετικά Νέα
Επίθεση μαθητή με μαχαίρι σε λύκειο στη Νότια Κορέα – Τρεις σοβαρά τραυματίες
Επίθεση με μαχαίρι σημειώθηκε σε λύκειο στη Νότια Κορέα το πρωί της Δευτέρας με.
-
Καναδάς: Απαγγέλθηκαν κατηγορίες στον δράστη της επίθεσης στο Βανκούβερ
Ο 30χρονος δράστης άκουσε να του απαγγέλλονται χθες Κυριακή κατηγορίες για οκτώ φόνους, μετά.
Κολομβία: 9 στρατιωτικοί νεκροί σε μάχες με αντάρτες
Τουλάχιστον εννιά στρατιωτικοί σκοτώθηκαν και άλλοι περίπου δέκα αιχμαλωτίστηκαν κατά τη διάρκεια εχθροπραξιών με.
Αυστρία: Η κεντροαριστερά συνεχίζει να προηγείται στη Βιέννη, όμως η ακροδεξιά τριπλασιάζει το σκορ της
Το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (SPÖ), στο οποίο ανήκει ο απερχόμενος δήμαρχος της Βιέννης, ο Μίχαελ.