

Τα συλλυπητήριά του για την απώλεια του αείμνηστου Μίκη Θεοδωράκη, «Μεγάλου Έλληνα και πραγματικού φίλου της Ρωσίας» εκφράζει σε επιστολή του ο πρέσβης της Ρωσίας στη χώρα, Αντρέι Μασλόβ.
Ο Αντρέι Μασλόβ χαρακτηρίζει τον μουσικοσυνθέτη ως «θρυλικό δημιουργό, αγωνιστή και σύμβολο της Εθνικής Αντίστασης», ενώ τονίζει ότι η συμβολή του στην «παγκόσμια μουσική καθώς και στην προστασία των ιδανικών της ειρήνης, της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας είναι ανεκτίμητη».
«Στη Ρωσία, το αθάνατο έργο του Μίκη Θεοδωράκης αποτελεί πηγή έμπνευσης για πολλές γενιές», επισημαίνει, σημειώνοντας ότι «ο Μίκης Θεοδωράκης θα παραμείνει για πάντα μαζί μας, ζώντας στις καρδιές μας».
Να σημειωθεί ότι ο Μίκης Θεοδωράκης είχε τιμηθεί για τη δράση του με το Βραβείο Ειρήνης Λένιν το 1983.
Σχετικά Νέα
Εξαφανίστηκε η 61χρονη Αρετή από την Καρδίτσα – Η ανακοίνωση από το «Χαμόγελο του Παιδιού»
Συναγερμός έχει σημάνει στο χωρίο Άγιος Γεώργιος στην Καρδίτσα μετά την εξαφάνιση της 61χρονης.
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή στο Παλαιό Φάληρο και τον Άλιμο λόγω διεξαγωγής αγώνα δρόμου
Λόγω διεξαγωγής αγώνα δρόμου με την επωνυμία «16ος Διεθνής Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος και Παράλληλοι Αγώνες», την Κυριακή 27-4-2025 θα.
Ραφήνα: Αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες σε πρατήριο καυσίμων
Όχημα τύπου βαν τυλίχθηκε στις φλόγες εντός πρατηρίου καυσίμων στη λεωφόρο Μαραθώνος στη Ραφήνα..
Επιχείρηση διάσωσης γυναίκας στον Όλυμπο – Κινητοποιήθηκαν και εναέρια μέσα
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας και διάσωσης γυναίκας, πλησίον του καταφυγίου «Αγαπητός» στον.