Ένας Ρώσος αξιωματούχος στην εγκατεστημένη από τη Ρωσία κυβέρνηση στη Χερσώνα της Ουκρανίας δήλωσε σήμερα ότι τα σχέδια για δημοψήφισμα σχετικά με την ένταξή της στη Ρωσία έχουν “ανασταλεί” λόγω της κατάστασης ασφαλείας, μετέδωσε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.
Το TASS επικαλέστηκε τον Kirill Stremousov λέγοντας ότι η ζωτικής σημασίας γέφυρα Antonivskyi, η οποία διασχίζει τον ποταμό Δνείπερο κοντά στη Χερσώνα, δεν μπορεί πλέον να διασχίζεται με αυτοκίνητο μετά από εβδομάδες ουκρανικών βομβαρδισμών.
Σχεδόν ολόκληρη η περιοχή της Χερσώνας καταλήφθηκε από τις ρωσικές δυνάμεις από τη γειτονική Κριμαία τον Μάρτιο. Η Ουκρανία ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι εξαπέλυσε αντεπίθεση με στόχο την ανακατάληψη της περιοχής μετά από εβδομάδες βομβαρδισμών με στόχο γέφυρες και αποθήκες πυρομαχικών.