

Ένα Ιλιούσιν-76 του ρωσικού υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων απογειώθηκε από το Βόλγογκραντ με προορισμό το Κέιπ Τάουν στη Νότια Αφρική, μεταφέροντας Ρώσους ειδικούς επιστήμονες και ένα αυτομεταφερόμενο επιδημιολογικό εργαστήριο, υλοποιώντας σχετική συμφωνία των προέδρων Βλαντίμιρ Πούτιν και Σίριλ Ραμαφόζα, κατά την προχθεσινή τηλεφωνική τους συνομιλία.
Το ειδικό εργαστήριο, ένα μετασκευασμένο φορτηγό τύπου Καμάζ, φορτώθηκε στο Βόλγογκραντ στο αεροσκάφος, που μεταφέρει ιολόγους, επιδημιολόγους, γιατρούς του υπουργείου Υγείας της Ρωσίας και της ειδικής υπηρεσίας παρακολούθησης της πανδημίας του κορονοϊού (RosPotrebNadzor), καθώς και επιχειρησιακή ομάδα του υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων.
Νωρίτερα η αρμόδια υπηρεσία είχε ανακοινώσει ότι η ρωσική αποστολή μεταβαίνει στη Νοτιοαφρικανική Δημοκρατία για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, όπως συμφώνησαν σχετικά οι πρόεδροι Β.Πούτιν και Σ.Ραμαφόζα στην τηλεφωνική τους επικοινωνία την Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Κρεμλίνου, συζητήθηκε μεταξύ άλλων η περαιτέρω συνεργασία των δύο χωρών για τη μελέτη και αντιμετώπιση του νέου στελέχους «Όμικρον» του ιού, ενώ ο Νοτιοαφρικανός πρόεδρος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για «την ετοιμότητα της ρωσικής πλευράς να αναπτυχθεί στενή συνεργασία στην κατεύθυνση της αντιμετώπισης της πανδημίας».
ΑΠΕΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Ντόναλντ Τραμπ: Δεν θα διεξάγεται δίκη για την υπόθεση κάθε αλλοδαπού που θα απελαύνεται
Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε χθες Δευτέρα μέσω Truth Social ότι η κυβέρνησή.
ΟΗΕ: Σε σημείο χωρίς επιστροφή η Αϊτή λόγω της βίας των συμμοριών – Έκκληση για άμεση διεθνή υποστήριξη
Tο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών συνεδρίασε για να εξετάσει την επιδεινούμενη κρίση στην.
Σουδάν: Τουλάχιστον 30 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από πυρά πυροβολικού στην πόλη Ελ Φάσερ
Πυρά πυροβολικού των παραστρατιωτικών εναντίον της πολιορκημένης πόλης Ελ Φάσερ στο Νταρφούρ, στο δυτικό.
Ουκρανία: Ένας νεκρός σε ρωσικό πλήγμα στο Χάρκοβο – Ζημιές σε σπίτια και υποδομές σε επιδρομή με drones στην Οδησσό
Ρωσικά στρατεύματα επιτέθηκαν χθες Δευτέρα στη βορειοανατολική περιφέρεια του Χαρκόβου, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο, ανακοίνωσαν.